Värnamo fick en poäng hemma mot Malmö

Fotboll IFK Värnamo spelade 0 – 0 hemma mot Malmö FF under torsdagskvällen. Det var en match där nykomlingen stod upp mycket bra mot regerande mästaren.

[24/24]

Den första halvleken var jämn spelmässigt. I den andra gick Malmö ut hårdast men Värnamo jämnade ut spelet efterhand. Bägge lagen saknade inte chanser. Men 0 – 0 blev slutresultatet.

Malmös tränare Milos Milojevic var inte nöjd efter matchen.
– Vi är inte nöjda med en poäng, men vi måste respektera en poäng på bortamatch. Vi försökte vinna matchen till sista minuten. Men det var rättvist och jag vill gratulera Värnamo till en väl genomförd match.

7 – 7 i avslut, varav tre vardera på mål berättar att det var en jämn match.
– Jag tycker att vi är modiga. Jag tycker vi är aggressiva. Jag tycker vi är tuffa. Jag tycker vi försöker göra allting man blir stolt av att se av en nykomling som har tagit de stegen vi har tagit. Vi har knappt en spelare som spelat allsvenska matcher och jag tycker vi går ut och pressar Malmö högt. Vi är noga med bollen på deras tredjedel, säger Värnamos tränare Kim Hellberg.

Kim Hellberg menar dock att utslaget över 90 minuter så fanns det stunder där Malmö var väldigt bra.
– Jag känner en enorm stolthet över att vi går ut och gör en sån bra match som vi gör.

Var detta eran bästa match för säsongen?
– Jag tycker vi gjort många bra matcher och att vi i perioder haft det lite kämpigare. Mot Elfsbort är det en jämn match i 60 minuter, men vi tappar lite på slutet. Mot Sirius hemma var vi klart mycket bättre. Mot Göteborg tycker jag att vi lika väl kunnat få en poäng där.
– Malmö har ett större tryck under perioder än vad vi har på dem när det handlar om att trycka ner ett lag. Men jag tycker det är en bra genomförd match.

Noterbart är att veteranen Freddy Winsth gjorde allsvensk debut när han blev inbytt i den 62:a minuten.

Dessutom slogs ett nytt publikrekord på Finnvedsvallen. 4 930 personer var på plats.

Matchen slut.

90′ Byte Värnamo. Magashy ut. Avdiu in.

89′ Malmö med en frispark där Värnamos målvakt gör en jätteräddning.

85′ Värnamo med en hörna som ledde till ett farligt skott.

77′ Malmö med en farlig chans som går utanför.

73′ Frispark för Värnamo som blir farlig.

70′ Malmö har ett visst spelövertag.

Det skulle vara ett trippelbyte. Charlie Vindehall in istället för Hampus Näsström.

Freddy Winsth gör alltså allsvensk debut.

61′ Dubbelbyte Värnamo. Victor Larsson ut. Freddy Winsth in. Wenderson ut. Netinho in.

Nytt publikrekord på Finnvedsvallen. 4 930 personer har letat sig hit.

52′ Värnamo kontrar till sig en farlighet som leder till hörna. Hörnan leder senare till en farlighet som resulterar i en ny hörna.

50′ Malmö har inlett andra halvlek starkt och har det mesta av spelet.

Andra halvlek är igång och har så varit i nästan tre minuter. Men uppkopplingen är bedrövlig och därför tar det tid att få ut information.

Första halvlek är slut. En jämn halvlek där lagen stod för ungefär lika många chanser vardera.

41′ Robin Tihi står för en bra brytning som river ner jubel och applåder från läktarhåll.

35′ Malmö med en bra möjlighet.

30′ Värnamo för just nu tillställningen och hade just ett fräsande skott utanför.

27′ IFK Värnamo med en jättemöjlighet men bollen seglar över och förbi målet.

20 minuter har passerat och tillställningen är jämn.

25′ Hampus Näsström i IFK Värnamo drar på sig ett gult kort.

14′ Värnamo står upp mycket bra mot Malmö och tar dessutom egna initiativ.

9′ Värnamo med skott mot mål efter en snygg upprullning från halva plan.

8′ Matchen står fortfarande och väger. Med litet övertag för Malmö.

3′ Matchen har pågått i drygt tre minuter och ingen klar tendens har satt sig än.

En timme före matchstart kom IFK Värnamos startuppställning.