Bildextra: IFK tog poäng på sista sparken

Fotboll IFK Värnamo klarade 1–1 i slutsekunden hemma mot AFC från Eskilstuna. IFK är fortsatt serieledare trots bara en poäng men har en match mer spelad än de närmaste konkurrenterna.

[25/25]

IFK tog en poäng men det satt verkligen långt inne på det som skulle visa sig bli matchens sista spark. En del ville ha det till offside men efter lite diskussion domarna emellan så godkändes det och Abdu Magsahy blev matchvinnare genom att slå in bollen i övergivet mål fram till 1–1.

– Ingen offside, konstaterar IFK-tränaren Robin Asterhed efter matchen.

Man måste ge hela IFK en eloge till en fin insats och särskilt första halvlek. Samtidigt överraskade Athletic från Eskilstuna.

Taktiskt pålästa, noterade gästernas tränare efter matchen och det är bara att instämma i det. Laget från Eskilstuna överraskade IFK väldigt ofta. 1–1 får inte sägas vara ett helt orättvist resultat även om IFK vann avslut på mål med 8–3 och totala avsluten med 17–7.

AFC visade upp ett överraskande fint anfallsspel.

Det var väldigt jämnt hos IFK där många slet föredömligt. Enda gången man var riktigt i gungning var direkt efter gästernas ledningsmål i minut 53. Då tappade man lite av anfallslustan. Tempot blev ibland lite för lågt för ett IFK som trivs när bollen rullas fort.

Christian Moses är fortfarande skadad men Robin Asterhed hoppas att han är tillbaka i träning på måndag. Om han är redo för spel till nästa match borta mot Sundsvall är för tidigt att säga.

81.45 Hörnspark för IFK

79.56 Snyggt skott AFC och snygg räddning av IFK-målvakten till hörnspark som följs av en nick över mål

79.00 IFK Varning Vindehall

77.30 Byte IFK Erick Brendon och Charlie Vindehall in – Kenndal och Wenderson ut

73.47 Skott från Albin Sundgren men fin räddning av gästernas målvakt. Därefter skott utanför

72.47 Skott utanför AFC

71.50 Bernardo nickar mot mål men fick ingen fart på bollen

69.30 AFC byter tre spelare

65.00 AFC spelar den bättre fotbollen just nu

63.36 Byte IFK Winsth ut – Francis De Vries

61.10 Skott från IFK långt utanför. Byte hos AFC

60.00 Byte IFK: Robin Dzabic in –Edvin Becirovic ut. Joel Stevens in – uddenäs in

59.35 IFK tre mot en men blev bara hörnspark. Gult kort: AFC

58.40 Mycket snyggt anfall från AFC – blir hörnspark

57.18 Gult kort IFK:William Kenndahl

56.25 Hörnspark för IFK efter bra anfall med inspel från Oscar Johansson

55.00 Gult kort AFC

52.39 0–1 efter misslyckat bakåtspel från ett stressat IFK. Målskytt: André Alsanati

51.40 Nick utanför mål av AFC

50.40 Varning IFK: Uddenäs

49.18 Ytterst nära 1–0 men skott utanför

Klockan 18.01 Andra halvlek igång

46.00 Halvtidsvila. IFK bättre och stundtals fin offensiv. Det känns som att det kan lossna i andra halvlek.

24.10 Hörnspark AFC

22.25 Målchans för IFK – till hörnspark… så nära mål för IFK. Hörnsparken resultatlös. Det var en dubbelchans av uddenäs och bollen dansade på mållinjen. Sedan nick utanför av Winsth

22.10 Matchens bästa målchans från AFC. IFK-målvakten räddar…följs av IFK-kontring.

19.25 Bra anfall från IFK men det sista saknades.

17.25 IFK är spelförande men får se upp för kontringar

14.40 Hörnspark för IFK

12.40 Uddenäs går omkull i straffområdet men ingen straff.

07.30 Nick av Bernardo strax utanför mål från IFK

03.35 Fin IFK-kontring med blockerat skott från Edvin Becirovic och därpå ett nytt bra läge

02.50 hörnspark för AFC

00.30 Bra anfall direkt från AFC Eskilstuna

Klockan 17.00 Matchstart

6 reaktioner på Bildextra: IFK tog poäng på sista sparken

Håller med observanten. Målvakten gör ett mindre bra ingripande och förstår inte varför en målvakt som inte klarar spelar med fötterna är första alternativ. Det är inte svårt att hålla nollan mot superettans bästa försvar. Alla målvakter räddar någon gång. Den moderne målvakten i dag kan spela med fötterna och sätta igång spelet snabbt. Vi ser för ofta att backlinjen i Värnamo tvekar i tillbakaspelet till målvakt, trots åtta nollor

Ibland blir det lite halvnervöst helt i onödan mellan backlinjen och Vaitsiakovitch. Håller med fotbollsgurun att Vaitsiakovitch är en av superettans bästa målvakter. Han har räddat IFK många gånger. Oscar uddenäs tycker jag ändå har höjt sig de senaste två matcherna helt klart. Dock tycker jag det är lite för tama avslut oftast. Där har Joel Stevens mycket bättre avslut på mål med sitt fina skott, som nästan alltid träffar mål och blir farligt.

Trots att vi än en gång startar med ett, i mina ögon, försvagat IFK med Freddy på vänsterbacken och Francis på bänken, fixar vi en pinne.
Det var en jämn match, men med så många målchanser borde vi haft 3 poäng.
Precis som mot HIF så tar Vaitsiakhovich ett felbeslut som resulterar i baklängesmål, men med tanke på alla räddningar han gjort under säsongen så ligger han fortfarande på plus.
Abdu blir bara bättre och bättre och underbart att han fick rädda poängen.
Tyvärr så förstår inte jag och många andra varför Oscar Uddenäs har en startplats.
Nu hoppas jag att vi tar en 3:a mot Giffarna och med ordinarie backlinje.

Aldrig, aldrig ger vi upp! 1 poäng vunnen för IFK i slutsekunderna, 2 förlorade poäng för AFC.
Ingen kritik mot Vaitsiakovitch. Han är fortfarande en av superettans bästa målvakter. 8 hållna nollor.
Hatten av för hela IFK.! Man har inte flyt ikväll, men man grejar ändå en värdefull poäng. AFC försvarade sig bra och gjorde det svårt för IFK, man hade dessutom en duktig målvakt. IFK var det bättre laget sett till hela matchen men får ändå vara nöjd med 1 poäng. Sundsvall nästa! Heja IFK!

Första halvlek ägde IFK totalt och skulle minst ha gjort ett mål. Onödigt mål som vi bjöd AFC på. Men efter alla superräddningar av Vaitsiakhovich så får vi ta det denna gång.

Sett till matchen skulle IFK ha tre poäng då jag tycker vi ändå var rätt överlägsna. Andra halvlek tappade vi dock spelet.

Poängen kan vara guld värd i avslutningen.

Heja IFK och mot tre pinnar nästa i match.