Bildextra: Christian Moses målskytt i första matchen

Fotboll IFK Värnamo besegrade Östers IF med 2–0 (0–0) och nyförvärvet Christian Moses angav tonen

[23/23]

IFK hade inte vunnit sedan 24 maj då det blev 1–0 mot Akropolis. Sedan har det följt tre seriematcher med en poäng och målskillnaden 0–3 samt en träningsmatch 0–1. I dag blev det äntligen mål och den som frälste IFK var Christian Moses som i sin första match för laget gjorde 1–0 i 48:e minuten. 2–0 kom sedan i 90:e minuten genom Joel Stevens.
– Det ska bli fler mål, sa Christian Moses glatt strax efter slutsignalen.

IFK-tränaren Robin Asterhed var givetvis glad som solen denna sköna kväll på Finnvedsvallen:
– En mycket bra insats av Christian och hela laget. Det kändes direkt att han är en del av laget, sa Robin.

Christian sprang och sprang i första halvlek. Ibland stämde inte passningarna till fullo men så är han också helt ny i laget. Han visade dock påpasslighet när han gjorde 1–0. Det var för övrigt ett mål som föregicks av att domaren stängde en av Östers spelare och det blev fritt fram för IFK.

Det går inte att säga att det ena laget var bättre än det andra. Sammantaget var det få målchanser, den officiella statistiken visade 4–4 i skott på mål och målställning.

Noterbart är att det var en hemmahörna mot hela tio för Öster. Östers hörnsparkar med en lyra rakt mot IFK-målvakt var en oroskälla. På en av dem blev det mål men det dömdes bort för ruff på hemmamålvakten.

Många var bra i IFK och lite extra beröm till Christian Moses, Wenderson, Bernardo, Victor Eriksson och målvakten Pilip Vaitsiakovich.

På torsdag är et ny match, Helsingborg på bortaplan.
– Vi går givetvis för seger som vi gör i alla matcher, säger Robin Asterhed som nog gärna vill vinna på skånsk mark, skåning som han är.
Det har tidigare under säsongen varit förluster mot de andra skånelagen Landskrona och Trelleborg som nu går IFK för tredje gången gillt.

78.00 Frispark för IFK någon meter utanför straffområdet. Väldigt nära 2–0

75.00 Östers anfallsspel har mattats av.

72.25 Matchen igång igen

70.50 Vätskepaus – klockan inte stannad

69.30 IFK byter in Magashy och Stevens in – ut Kenndal och Becirovic

65.20 Hörnspark för Öster som följs av ytterligare en

61.00 Första IFK-bytet: Oscar Johansson ut, Charlie Vindehall in

59.00 Öster spelar bra just nu

57.00 Hörnspark för Öster som följs av ytterligare en. Mål men bortdömt då det var ruff mot IFK-målvakten

56.30 Bra inlägg från Öster som IFK-målvakten lade beslag på

50.18 Ett par fina chanser för Öster efter hörnsparken som slutar med en nick utanför mål

49.30 IFK-målvakten tippar ett skott till hörnspark

47.15 Nye Christian Moses presenterar sig med ribbträff och mål, 1–0 för IFK. Wenderson spelade fram

45.00 Andra halvlek igång – den första var jämn men med något fler målchanser för gästerna

15.40 Hörnspark för Öster som blev resultatlös

12.25 Frispark för Öster på straffområdesgränsen – bra skott som gick alldeles över ribban eller som möjligen touchade densamma

11.20 Skott från Öster men över målet

10.20 Mycket spring i benen av Christian Moses som dock inte kommit i skostläge ännu

07.25 Hörnspark för IFK

06.20 Ett par bra IFK-anfall nu men ingen målchans

04.00 Byte av spelare hos Öster efter en skada

17.00,12 matchstart

Klockan 16.48 IFK har i startelvan bland andre nye Christian Moses.

6 reaktioner på Bildextra: Christian Moses målskytt i första matchen

Har sett matchen i repris. Öster fokuserar mer på domaren än sitt eget spel. IFK håller nollan igen.
Bernardo, Viktor, Philip äger straffområdet.
Christian Moses en klockren debut! Joel Stevens gör en soloprestation av den högre skolan när han stänger matchen. Mer speltid till Robin mot Helsingborg! Hatten av för samtliga IFK-spelare.

Som Fotbollsgurun ovan skriver så koncentrerade sig Öster på domaren och det syntes även från bänken där deras lagledare körde samma stil vilket till slut resulterade i ett gult kort.

Åskådaren gnällig tycker jag.
Såg matchen på plats.
Kollade en gång till på hela när jag kom hem.
Ingen toppinsats av IFK helt klart men en bra insats. Laget vinner rättvist.
Ja det blir annat motstånd på torsdag men IFK är väldigt stabilt och kan slå HIF också .
Moses var just vad laget behövde och sedan tycks man tjuvsparat brassen Wendersson som var ruskigt bra.
Det här laget är värt att hylla och se på plats. Ta er dit och stötta på positivt sätt i stället.

Tycker att det var en jämn match med mer kamp än skönspel. Christian Moses och inhopparna i andra halvlek gjorde att vågskålen tippade över till IFK. Men framför allt tre poäng och derbyvinst mot Öster. Heja IFK! Helsingborg nästa! Med Victor Ericsson på plan!

Noll spel framåt i 80 minuter och vinner med 2-0, köp en lott! Oerhört många felpass och dåliga beslut, vinner med 2-0, köp en lott till! Vinsten är helt målvakten Pilip och Victor Erikssons förtjänst – de var i stort sett felfria. Härligt med vinst såklart, men det krävs mycket mer framöver, det kommer betydligt svårare motstånd än Öster.

Suverän debut av C Moses och kul att V Eriksson kommer in och levererar varje gång han spelar👍. Mycket imponerande och viktiga poäng IFK👍.