Bildextra: 0–0 för IFK

Fotboll IFK Värnamo och Sylvia från Norrköping spelade 0–0 på Bollagården i Forsheda.

[24/24]

Det var en match där IFK skapade fler målchanser men Sylvia stod upp mycket väl:
– Ja, ett bra division 1-lag, noterar Jonas Thern som tillsammans med Robin Asterhed tränar IFK.

Det var hemmalaget som dominerade matchens första 25 minuter och hade några fina målchanser. Sylvia tog sedan över delvis tack vare styrka i kontringsspelet och aggressiva anfallare.
– Första 25 minuterna är vi nöjda med och tycker att vi skapade tillräckligt för en ledning, inflikar Jonas.

Försvarsmässigt fungerade det mycket bra hos IFK med extra plus till Freddy Winst som var de store strategen.

I övrigt var Erick Brendon och Abdu Magahsy i praktslag. I övrigt var det några som man kanske hade förväntat sig lite bättre takter av.

Sylvia visade upp ett fint passningsspel och bli vara bättre och bättre. De fick också många kontringstillfällen när IFK tyckte på med många spelare i anfallet.

Det var många fina inspel från IFK men ofta hände inte så mycket trots att det fanns ytor att jobba på. Detta var IFK annars mycket bra under stora delar av förra säsongen.
– Vi ska jobba mer på detta, säger Jonas Thern.

I övrigt kan noteras att IFK kändes allmänt piggare i dag än i den senaste matchen.

Kommande helg är det ny match. Det blir spel i Växjö mot Öster. På papperet blir det ett mycket tuffare motstånd.

Text: Per Bunnstad

5 reaktioner på Bildextra: 0–0 för IFK

Med tanke på den usla målfabrikationen, var finns Joel Stevens, han var både kreativ och snabb och rörde om i grytan, med många avgörande mål och passningar i fjol. Vet någon?

Öster är inte heller kvalificerat för Svenska cupen. Man spelar träningsmatch i Borås mot Varberg.
0-0 i halvlek. Värnamo Södra är inte igång med några träningsmatcher ännu. Östers match visas av min boll/smp.se