Bilder och direkt: Förlust mot MFF

Fotboll Trots en pangstart på matchen förlorade IFK Värnamo lördagens hemmamöte mot Malmö FF med 1 - 3. Intervjuer och mer kommer i separat artikel. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

90′ Domaren lägger till tre minuter

87′ MÅÅÅÅL!!! MFF punkterar matchen med 3 – 1

84′ Chans för Värnamo som inte resulterar

76′ MFF har genomfört sitt andra dubbelbyte för matchen. Samtidigt gör IFK ett trippelbyte där Hampus Näsström, Simon Thern och Albion Ademi går ut. De ersätts av Edvin Becirovic, Charlie Windehall och Aldin Zeljkovic

74′ MÅÅÅÅL!!!! Rasheed missbedömer en utrusning och Taha Abdi Ali kan sätta sitt andra mål för matchen

73′ MFF skapar farlighet igen samtidigt som bortalaget förbereder sitt andra byte

70′ MFF med ännu en farlighet69′ MFF skapar en farlig möjlighet som visslar ovanför ribban

4 504 i publiken på Finnvedsvallen idag

64′ Dubbelbyte MFF

Det är rätt mycket IFK just nu

61′ Frispark IFK som inte resulterar

59′ Gustav Engvall med jätteläge. Men bollen går utanför. Det var så solklart mål så att den som sköter musiken drog ingång mållåten.

57′ Värnamo framme, men domaren dömer frispark MFF

51′ Hörna MFF

Några minuter spelade av halvleken och den har inte riktigt fått någon tendens än

Där visslar domaren igång den andra halvleken.

En summering av första halvleken. IFK var bra och får nog sägas var det bättre laget totalt sett. Men MFF kom in i det ju längre matchen led.

Paus

45′ Domaren lägger till två minuter på halvleken

42´Malmö med frispark i farligt läge som går utanför

40′ Jonathan Ursin Rasheed  med en riktig tv-räddning på skott från MFF

39′ MFF framme i en liten farlighet igen

35′ MÅÅÅÅL!!! Fantastisk soloprestation av Taha Abdi Ali  som lurar skjortan av de flesta i försvaret och rundar allt och alla innan han snitsigt lägger in bollen i mål

33′ MFF framme igen. IFK lägger till inkast32′  Wenderson Oliveira do Nascimento framme och irriterar MFF-försvaret e smula som lägger till hörna

29′ IFK-spelare nere för räkning efter närkamp. Victor Larsson, men uppe igen nu. Tränaren Kim Hellberg passafr på att samla laget under uppehållet som blev när Victor Larsson låg ner och fick vård.

26′ MFF upp och oroar i IFK:s straffområde. Men hemmaförsvarare bryter förtjänstfullt

22′ Det har varit lite mera MFF de senaste minuterna. Alldeles nyss rann man igenom på kanten och skapade en hörna som blev resultatlös.

Reflektion från den första kvarten är att de första sekunderna av matchen verkade MFF vara beslutsamma och påkopplade. Men efter Värnamos mål så har hemmalaget haft det mesta av spelet och MFF har kommit fram i några ströräder.

17′ Ännu ett läge för IFK, men det går utanför

12′ Det är IFK som haft taktpinnen de senaste minuterna och känns helt klart hetare än bortagänget

12′ Fint genomspel av IFK som sätter Engvall i friläge. Dock avblåst för offside

9′ MFF bryter ett uppspel och tar sig framåt i banan. Men av situationen blir intet

7′ Det är IFK som håller Malmö på bortalagets planhalva

3′ MFF bryter igenom och får till ett skott som smiter utanför IFK-målet

1′ MÅÅÅÅÅL: 1 – 0 till IFK. Målskytt var Gustav Engvall som tryckte dit ett fint skott