Fotboll

Officiellt: Bernardo till Blåvitt

Fotboll I kväll blev det klart. IFK Värnamos erkänt duktige försvarare Bernardo Vilar byter superettan mot allsvenskan och går till IFK Göteborg.

Bernardo. Arkivbild. Foto: Tero Hedin Väisänen

Blåvitt, alltså IFK Göteborg, behöver förstärka sitt försvar och klubben har länge haft siktet inställt på IFK-spelaren. Efter förhandlingar blev det i kväll klart att IFK Göteborg köper Bernardo från IFK Värnamo. Den brasilianske mittbacken blir nu klubbkamrat med den tidigare IFK Värnamo-spelaren Simon Thern.

– Vi har haft en fin tid på ett och ett halvt år tillsammans som vi ska vara stolta över. Bernardo är en fantastisk människa och jag önskar honom stort lycka till. Vi hade gärna behållit honom, men han har fått chansen som han har drömt om hela sitt liv och vi respekterar det, säger Håkan Söderberg, sportchef i IFK Värnamo till Värnamo.nu.

Taggar

Dela


1 reaktion på Officiellt: Bernardo till Blåvitt

Kul för Bernardo och ett högklassigt tillskott för trista Blåvitt, men har Stahre kunskap att utnyttja hans skicklighet? Knappast, han står mest och skriker och fäktar. Stor förlust för IFK förstås och bra nyheter för de andra topplagen i superettan. Får hoppas att övriga IFK:are höjer sig ytterligare och utmanar ordentligt om en allsvensk plats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *