Fotboll

Bemöter sportchefens stenhårda kritik

Fotboll Under tisdagen gick IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic ut på plattformen X och riktade kritik mot kommunens hantering av gräsfrågan på Finnvedsvallen. Jesper du Rietz är chef på fritidsförvaltningen. – Det är missriktad kritik av den skarpare sorten.

Jesper du Rietz. Foto: David Alin

Efter gräshaveriet på Finnvedsvallen som ledde till att IFK Värnamo fick spela sin första hemmamatch i allsvenskan för säsongen på Borås Arena så gick klubbens sportchef Enes Ahmetovic under tisdagen ut på plattformen X och kritiserade kommunen och ställer sig frågande till deras påstående om att de gör allt för att ge IFK Värnamo bra förutsättningar.

Han gör det genom att illustrera med tre bilder. En på en gräsyta utanför Finnvedssvallen, en på Finnvedsvallen och en på en av träningsplanerna.

 

Sportchefens inlägg blev rejält spridda och omtalade och kritiken har även nått fritidsförvaltningens chef Jesper du Rietz. Han skriver i ett mejlsvar till Sporten att han förstår frustrationen och det pressade läget för klubben. Han skriver vidare att även han och hans medarbetare är bekymrade.
– Dock är det vare sig brister i kunnande, resurser eller åtgärder som ligger bakom att planen inte är i bättre skick. Någonstans tycker jag att ledarskapet i IFK borde förstå det eftersom de är inbjudna och insatta i förutsättningar och insatser tillsammans med oss och våra samarbetspartners, vilka har ansvar för flera fotbollsplaner på elitnivå. Det är missriktad kritik av den skarpare sorten men jag förstår som sagt frustrationen.

Därför får inte IFK ta över driften

När Sporten når Enes Ahmetovic svarar han:
– Är det grejer som händer i min organisation där jag lyckats eller misslyckats med någonting så kan jag bemöta det. I det här fallet ligger inte planhanteringen på min organisation. Jag har inget mer att bemöta detta med.

Enligt P4 Jönköping så har IFK Värnamo erbjudit sig att ta över driften av Finnvedsvallen från kommunen, men mötts av kalla handen.
– Det är för att vi har erforderlig kompetens och resurs för att sköta anläggningarna. Fotbollsanläggningarna är en viktig och central del av vår verksamhet som sköts av en enhet där rationaliteten och uppdraget måste ses i ett sammanhang. Vidare kommer det inte på fråga att överlämna ansvaret ör en sådan anläggning i det inre vattenskyddsområdet, svarar Jesper du Rietz.

 

Taggar

Dela


14 reaktioner på Bemöter sportchefens stenhårda kritik

Som invånare i Värnamo kommun är jag fruktansvärt trött på ett allt tjat från och om bortskämt IFK som jag personligen inte har valt att lägga mina skattepengar på……….

Obs. Mars månad har varit en av de varmaste på de sista 50 åren.Så skylla på vädret går inte.
Eftersom IFK hyr planen av kommunen så får väl de betala kostnaderna som uppstår på grund missskötslen till Ifk.

Stå på Dig Enes(och övriga IFK-are). Kommunfolket vill inte ha någon elitidrott i kommunen. Det är bara jobbigt och mycket att ta tag i. IFK har verkligen visat att man kan ta tag i det sportsliga!

Det år bara att inse att kommunen inte ha kompetensen att sköta och underhålla fotbollsplaner i Värnamo. Hur skulle det ser ut om ett privat företag skötte sina uppdrag på liknande sätt?

Om deras sportchef kan och får skriva så om en sponsor utan några reprimander från styrelsen är helt sinnes sjukt.
Ifk kan sköta och driva deras verksamhet och bygga sin arena utan kommunen och skattebetalarna i Värnamo kommun.

Det är kanske dags att IFK tar ett komplett ansvar för att bygga och driva en egen arena, även ekonomiskt med sina sponsorer!
Tonläget är inte ok om man vill ha kommunens ledning och kommuninvånarna på sin sida!
Hela styrelsen måste samla sig och se till att man säger rätt saker! En ursäkt är nu på sin plats.

Kommunen säger att man har tillräckligt med kompetens och resurser! Det är ju uppenbart att detta inte stämmer. En ursäkt från kommunen kanske också vore på sin plats.

Värnamo är en av ytterst få klubbar som spelar på naturgräs, detta nämns sällan i debatten.
Hade Elfsborg haft naturgräs så hade man inte kunnat spela där heller då gräsmattan där även som spelduglig inte klarat av ett tätt matchande varje vecka.
Problemet är snarare att allsvenskan startar för tidigt, svårare än så är inte sanningen!

Erforderlig kompetens och resurs för att sköta anläggningen, jo jag tackar!
Det börjar bli tungt att vara IFK-supporter
Ingen arena så långt ögat når, och den vi har går inte att spela på.
Bara att kämpa på så gott det går IFK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *