Fotboll

Bättre start ska få Rås Lb att klättra

Bättre start ska få Rås Lb att klättra

Fotboll Ifjol började det tungt för den dåvarande serienykomlingen Rås Lb. Slutligen redde man upp det och slutade på en sjätteplats i tabellen. Med några starka nyförvärv vill man nu ta nästa steg. – Vi har kompetensen att vara ett topplag om allt klaffar, säger tränaren Evelina Elmersson.

Bland nyförvärven märks bland annat Ida Nilsson och Sofie Claesson. Nilsson kommer från Växjö DFF och Claesson ansluter från IFK Värnamo.
– Det är jättebra spelare som absolut gör stor skillnad i truppen. När såna spelare vill komma till oss är det bara att tacka och ta emot, berättar Evelina Elmersson.

Man har också fått upp F 16-truppen till a-laget.
– Jag har sagt det till tjejerna att med det jag ser på träningarna så kan vi absolut vara ett topplag. För vi har den kompetensen i truppen. Men sedan gäller det att få ihop det och i och med att vi har många som inte spelat seniorfotboll tidigare så är det mycket som ska klaffa.

 

Tränaren Evelina Elmersson. Här från en match under fjolåret där han vaktade stolparna mot Taberg. Foto: Henrik Skoglund

Målsättningen är först och främst att bli ett stabilt division 3-lag.
– Dels det, men jag hoppas också att vi kommer vara ett lag som vill spela fotboll och rulla boll så mycket som möjligt och bjuda på fina matcher. I år hoppas jag att vi är med från start och kommer in i det från början. Sedan vill vi såklart hellre vara på den övre halvan än den undre i tabellen.

Det är en ny serie man har hamnat i till kommande säsong. Därför menar Evelina Elmersson att det är svårt att peka på slagstyrkan hos de olika lagen då hon inte vet så mycket om de kommande motståndarna.
– Men Asarum brukar ju vara tunga och bra. Vi har mött Växjö och Räppe på försäsongen och det är väl lag som jag tycker att vi ska hålla jämna steg med eller ligga snäppet ovanför.

Från fjolårstruppen lämnar Fanny Trehag som är gravid och Wilma Nilsson som ska studera. Evelina Elmersson pekar ut Annie Pettersson, Ida Nilsson och Fanny Korkiakangas som nyckelspelare.
– Det är tre väldigt starka spelare i tre olika lagdelar. Det finns fler att lyfta, men det är de som är kanske lite stommen i lagbygget.

Till den kommande säsongen kommer Rås Lb ha två lag i seriespel. Dels a-laget i division 3 samt ett nystartat b-lag som kommer spela i division 4.

På söndagen drar a-laget igång seriespelet på hemmaplan när Westbo kommer på besök. En dryg vecka senare startar b-lagets säsong när Hallby gästar.

Annie Pettersson är en viktig spelare för laget. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *