Fotboll

Bättre – men ny förlust

Fotboll IFK Värnamo vann allt i statistiken och en del var bättre än i de senaste matcherna. Men slutresultatet mot Falkenbergs FF blev 1–4 (1–2).

Daniel Ask kvitterar till 1-1 för IFK Värnamo  [1/17]

  [2/17]

  [3/17]

  [4/17]

  [5/17]

  [6/17]

  [7/17]

  [8/17]

  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

  [13/17]

Inte en enda IFK-flagga på läktaren..  [14/17]

falkenbergs klack hördes hela matchen.  [15/17]

Falkenbergsfan  [16/17]

Tränaren Roar Hansen lämnat Finnvedsvallen efter en ny förlust  [17/17]

Det tycks ha gått troll i IFK som inte får till det utan staplar nederlag på hög. Falkenberg klev i och med segern upp som ny serieledare.

Men, inte imponerade de gul-vita lirarna. Hade de fler än fyra chanser? 

Men, det räcker gott mot ett IFK Värnamo som denna säsong har erbarmligt svårt och samtidigt bjuder motståndarna på alldeles för billiga mål. 

Trots 1–4 i baken fanns det positiva inslag i den här matchen. Eller vad sägs om 6–0 i avslut på mål, 9–4 i hörnor, en klockren stolpträff. Det var absolut inget fel på inställningen. Redan på uppvärmningen var det fart och de lyste revansch kring hemmalirarna. 

Till skillnad mot många andra matcher skapade IFK en hel del den här gången, men det där lilla extra saknas. När ska proppen går ur? Det måste snart vara dags.

– Nu har vi mött tre topplag på raken och förlorat och släppt in alldeles för många mål, konstaterar tränaren Roar Hansen.

Om det finns tur i fotboll så har IFK Värnamo inte ett dugg av den varan denna vårsäsong.

– Vi har en bra chans direkt.

Ja, IFK tog kommandot och ville verkligen ha det. Det dröjde nästan åtta minuter innan Falkenberg kom upp i anfall. Då small det, 0–1.

IFK ger sig inte utan kommer igen och Daniel Ask slår in 1–1 Samme Ask har sedan en nick i stolpen, och Max Olsson är ytterst nära att nå returen – men icke.

– I stället gör Falkenberg 1–2. Vi försökte gjuta mod, men vad händer. Fem minuter in i andra kommer 1–3, suckar Hansen, men klargör:

– Vi försöker och försöker.

Absolut och i den här matchen hade IFK varit förtjänt av poäng.

– Nu är det träning några dagar sedan är det match på lördag och på skiten igen.

Falkenbergs FF tränas av Hans Eklund.

– Jag är jätteglad att vi vann för det är svårt att möta lag som är i poängbehov och spelar desperat. Värnamo var hetare än oss, men vi hade tur både vid 0–1, vårt första anfall, och vid 0–2. Jag har en del spelare som är i bra form och är man med i toppen går det bra, medan det är tvärtom för lagen i botten, summerade Eklund.

Degerfors nästa för IFK. Är det dags då?

Taggar

4 reaktioner på Bättre – men ny förlust

Det är helt klart dags för IFK’s styrelse att vakna upp nu och sluta med ursäkter.
Både herr och dam laget går på knäna i sina divisioner i år vilket är ett stort nederlag för hela klubben i år. Två tränare behöver gå och det är pronto, för att det skall finnas en chans att kunna vända denna negativa trend och åtminstone hålla sig kvar i respektive divisioner.
Vakna IFK det är pinsamt nu.

Tråkigt att det blir färre o färre lokala spelare i laget,vilket kanske även bidrar med mindre folk på matcherna.Men det är väl svårare o ställa över inköpta spelare eller ngn med gamla meriter på cv,som inte levererar i match efter match.Dags för mediagurun Lundqvist med stab att agera?

Dags för ett tränarbyte?. Det gick ju inte så bra för honom i den förra klubben och det går inte bättre nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *