Fotboll

Avråder från alla matcher

Fotboll Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.

Det är Folkhälsorådet som kommit med dessa råd i dag.

Det kommer att påverkar bland annat fotbollen framöver men dagens match med IFK Värnamo U 21 – Gislaved planeras att spelas.

Fotbollförbundet har tagit bort matcher från sina förbundssidor för att framför allt stoppa möjligheten för spelbolag att lägga in matcher på sina spelsajter.

– Vi håller stenhårt på max 50 personer. Utanför staketet är det allmän plats och inte vårt ansvar. Dock finns det så mycket plats att man kan hålla 5–6 meter från varandra, men inne på arenan (innanför staketet) är vi skyldiga att se till att max 50 hålls, säger Nico Eremidis i IFK Värnamo.

• Tack till kommunen
– Gäller ju ungdomslagen i ännu högre utsträckning då vi har stora kullar med barn. Där ska kommunen ha en jättestor eloge med att man öppnar upp gräsytor en månad tidigare än planerat så att vi kan dela på lagen för att understiga maxtalet på 50. Vi har ju dagar det är fyra lag som delar en plan, då kan det bli 60–65 barn och ledare på plan. Nu slipper vi detta problem med kommunens hjälp, säger Nico.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *