Åttonde raka utan hemmaseger – bildspel

Fotboll IFK Värnamo var nära, nära säsongens första hemmaseger. Man hade 2–1 men i minut 89 kvitterade Utsikten till slutresultatet 2–2.

[18/18]

IFK har på åtta matcher sex oavgjorda och två förluster. Det är som förgjort att ta trepoängare på hemmaplan. Den här kvällen var man annars förtjänt av seger.

– Naturligtvis är jag inte nöjd med att det bara blev en poäng då vi med tanke pop spel och målchanser borde ha vunnit, säger IFK-tränaren Jonas Thern.

Första halvtimmen var spelmässigt jämn men sista kvarten av första halvlek var IFK dominant. Helt rättvist vände man 0–1 till 2–1.

• Nöjd med spelet
– I andra halvlek kändes vår motståndare trötta och vi spelade bra, berömmer Jonas Thern.

Det enda som gick emot var att man missade alldeles för många klara målchanser samt att man uppträder lite tafatt vid fasta situationer.

Utsikten hade en enda målchans i andra halvlek och på den gjorde man mål, efter hörna.

IFK borde med tanke på sitt på papperet starka lag stänga en sådan här match. Det känns som att man har kontroll men man tar inte i tillräckligt i både eget och motståndarens straffområde.
– Vi måste framför allt bli tuffare vid fasta situationer, säger Jonas Thern.

Gästernas tränare Stefan Rehn höll med Jonas Thern om att det blev en något turlig bortapoäng,