Fotboll

Asterheds publikhyllning: ”De har gett oss energi”

Fotboll IFK Värnamos tränare Robin Asterhed har taktiken klar för sig inför kvällens match på hemmaplan mot 13-placerade Västerås. Dessutom hyllar han publiken på Finnvedsvallen. – Att spela inför folk som hejar på en gör att man har något att vara stolt över, säger han.

Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen

Igår hävdes restriktionerna gällande maxantalet för publik på våra idrottsarenor. I skrivande stund är det oklart hur många som kommer komma till Finnvedsvallen ikväll, men IFK-tränaren Robin Asterhed hyllar publiken.
– Jag tycker de har gett oss energi den senaste tiden och det är alltid trevligt att spela här hemma. I Trelleborg var det otroligt bra drag också, så det hjälper definitivt till. Att spela inför folk som hejar på en gör att man har något att vara stolt över. Det är en härlig känsla, berättar han.

Hur ska ni göra för att ta tre poäng av Västerås ikväll?
– Vi ska försöka hantera deras inläggspel och försöka sätta press i deras uppbyggnad.

Robin Asterhed berättar att det är ett annorlunda Västerås jämfört med mötet den 17 maj som slutade 0-0 uppe i Västerås.
– Jag tror inte de kommer vara lika låga som de var då, utan de kommer pressa oss och vilja ha bollen. Så vi ska försöka störa dem tidigt när de har bollen så de inte får tid att ta sig fram, för de har ett par skickliga spelare. När vi har bollen själva så måste vi spela snabbt till varandra för att ge oss alternativ att ta oss ur för jag tror de kommer pressa oss ganska högt.

Erick Brendon är tillgänglig igen efter sin avstängning. Däremot är målvakten Pilip Vaitsiakhovich och mittfältaren Abdussalam Magashy fortfarande borta på grund av skador.
– De är på väg tillbaka, men inte riktigt där än, säger Asterhed.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *