Fotboll

Asterhed: ”Jag är superstolt över vad vi gjort ihop i klubben”

Fotboll 1 november 2021. IFK Värnamos huvudtränare Robin Asterhed är märkbart tagen av vad hans lag ställt till med när Värnamo.nu når honom en dryg timme efter slutsignalen på Tunavallen. – Just nu är det mycket känslor och jag vet inte riktigt var jag är någonstans om jag ska vara ärlig. Men nu är det klart fan ta mig, nu kan man säga det, säger han och skrattar.

2-0 i Eskilstuna och IFK Värnamo bärgade mot alla odds den allsvenska platsen. När Värnamo.Nu når huvudtränaren Robin Asterhed så får han direkt den oerhört originella frågan: ”Hur känns det?”
– Det känns jättebra. Jag är sjukt stolt över grabbarna och jätteglad för deras skull. Jag är superstolt över vad vi gjort ihop i klubben. Det är fantastiskt.

Vad är nyckeln till framgången?
– En spelartrupp som jobbar hårt för varandra och som vill varandra väl och vill göra det bästa alltid, även om man inte spelar så är man glad för sina lagkamraters skull. Det är den absoluta nyckeln. Vi är ett lag och en förening ihop och jobbar stenhårt tillsammans för det.
– Det är inte lätt att inte vara uttagen ibland och det är inte lätt att sitta på bänken ibland när man vill och förtjänar att spela. Den här gruppen är stark.

Hur går ni vidare nu, blir det något firande ikväll?
– Jag vet faktiskt inte. Vi har inte kört från Eskilstuna än och det ska vi göra först. Men jag vet inte hur det ser ut ikväll. Framförallt har vi en serie att respektera med tre matcher kvar och andra lag som fajtas för sina liv, både för att gå upp och hålla sig kvar. Så vi vill avsluta jättebra och framförallt vill vi bli bättre. Det handlar om att bli starkare över tid tillsammans. Vi ska träna bra i veckan och spela bra på lördag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *