Fotboll

Asterhed återvänder till IFK Värnamo

Fotboll Robin Asterhed är tillbaka i IFK Värnamo. Det meddelar klubben på sin hemsida i dag.

Robin Asterhed är tillbaka i IFK Värnamo. Arkivbild: Tero Hedin Väisänen

Robin kommer senast från det norska laget Lilleström SK och kommer att ingå i tränarstaben från och med i dag. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag är helt säker på att jag talar för hela föreningen när jag säger att vi är otroligt glada att få hälsa Robin varmt välkommen tillbaka till IFK Värnamo! Vi vet alla vilken dedikerad och skicklig tränare Robin är och dessutom en fin person som vi gillar att ha som kollega. Med fyra matcher kvar av säsongen känns det som vi, förutom ett starkt lag på planen, också har ett vasst ledarteam för fortsatt framgång med Ferran, Kim, Jonas, Dusan, Philip och nu också Robin. Jag ser fram emot resten av säsongen, säger klubbchefen Lisa Lidén till IFK Värnamos hemsida.

IFK Värnamo har en speciell plats i Robin Asterheds hjärta. Det märktes inte minst i en intervju med Värnamo.nu efter förlustmatchen mot Norrby i november 2021.

– Det är svårt att beskriva när man är så nära en grupp, nära spelare under ett år. De banden och de minnen vi skapat kommer jag aldrig… Det finns inte en chans att jag glömmer dem. För mig kommer det här aldrig komma igen. Jag kommer aldrig vara på en plats för första gången med ett lag som aldrig varit i allsvenskan. Det finns så många omständigheter som är helt unika för mig. Det har varit ett år i mitt liv som jag aldrig kommer glömma.

Nu, knappt tre år senare, är han tillbaka i klubben och så här säger han om dagens besked till IFK Värnamos hemsida:

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka, och det glädjer mig varje gång jag får vara på Ljusseveka och Finnvedsvallen. Den här miljön är perfekt för att utvecklas och bli bättre, något vi strävar efter att uppnå tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta vår resa och se vad vi kan åstadkomma framöver, säger han till klubbens hemsida.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Asterhed återvänder till IFK Värnamo

Fast det gäller ju ha bra spelare med. Hjälper inte hur många bra tränare en klubb har om spelarna är medelmåttiga. IFK måste satsa på minst tre spelare nästa år av etablerad allsvensk klass.

Om vi reder ut detta kommer vi ha ett av allsvenskans absolut häftigaste tränarduos. Om sedan herr Thern kan tänka sig att fortsatt vara med i gruppen…Detta kan bli en enorm succé.

Enormt glädjande!

Något annat som piggar upp är att Elfsborg möter Braga 7/11 och avslutar sedan borta mot Värnamo 10/11.

Ha hopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *