Fotboll

”Kommer sakna det här extremt mycket”

Fotboll Han gjorde dundersuccé under sin första säsong som seniortränare. Nu lämnar Robin Asterhed Värnamo. – Jag kommer sakna det här extremt mycket, säger han till Värnamo.nu efter dagens förlust mot Norrby.

Robin Asterhed. Foto: Henrik Skoglund

Succé. Något annat kan man inte beskriva årets resa som IFK Värnamo och Robin Asterhed gjort.
– Det är helt fantastiskt att stå och summera säsongen. Jag har haft ett par upplevelser här som jag har svårt att se att jag kan kopiera någon annanstans. Det är sena avgöranden och viktiga mål som görs som är helt fantastiska.

För en dryg vecka sedan blev det klart att Robin Asterhed slutar som tränare i IFK Värnamo för att i stället hoppa på ett uppdrag som chefsscout i Malmö FF. Flyttlasset ner till hemstaden går den kommande veckan.
– Det kommer kännas jättekonstigt. Jag har jättemycket att se fram emot och jag kommer älska nästa arbetsplats och den rollen och de personerna som finns där. Men jag kommer sakna det här extremt mycket.
– Det är svårt att beskriva när man är så nära en grupp, nära spelare under ett år. De banden och de minnen vi skapat kommer jag aldrig… Det finns inte en chans att jag glömmer dom. För mig kommer det här aldrig komma igen. Jag kommer aldrig vara på en plats för första gången med ett lag som aldrig varit i allsvenskan. Det finns så många omständigheter som är helt unika för mig. Det har varit ett år i mitt liv som jag aldrig kommer glömma.

Vad gör en chefsscout?
– Jag ska försöka hjälpa sportchefen och tränaren att förstärka truppen genom att hitta spelare som passar in i spelsättet.

Det här var ditt första uppdrag som seniortränare. Kommer vi få se dig som tränare igen?
– Jag vet inte riktigt. Jag älskar att vara tränare och vara på planen. Så det är väl inte omöjligt. Men jag vet inte om det ska vara senior elit tvunget i så fall. Det jag gillar är att utveckla lag och bygga spelsätt och spelare blir bättre. Det kan man göra på lite olika nivåer.
– Jag ser den här tjänsten som något väldigt långsiktigt. Det är också lättare att bygga ett liv runtomkring när man är på en och samma plats. Det är väldigt sällan en tränare är på samma plats länge och jag ser väl inte mig själv som en person som hoppar från ett ställe till ett annat i Sverige för att byta tränarjobb.

Nu blir det fest?
– Det hoppas jag. Det ska bli kul, säger Robin Asterhed och spricker upp i ett leende.

Taggar

Dela


1 reaktion på ”Kommer sakna det här extremt mycket”

En match till med en B-uppställning. Ingen som helst respekt för andra lags positioner i tabellen.
När jag läste om Robin Asterheds återgång till MFF, så var besvikelse den första känslan. Man lämnar inte tåget halvvägs.

Om man som spelare inte klarat av att övertyga huvudtränaren, under en hel säsong, att man ska vara en startspelare, men plötsligt ska spela på en helt ny position och göra det godkänt är helt absurt.
Felix Wennergrund som innermittfältare? Felix är en kantspringare av rang, men det här blev fullständigt fel. Robin Dzabic har så många misstag under matchen och när mjölksyran satte in under andra halvan, så blev han inte utbytt. Oskar x 2 gjorde det bra fram till kvitteringen, men sedann var det uruselt.

Värst är ändå att man ännu en gång startar med Victor Larsson (godkänd i dag) och Albin Sundgren (inte i närheten av Freddys kapacitet och som gör Oscar Johansson sämre) i stället för Freddy och Hugo.
Nu fixade HIF kvalplatsen själv, men hade jag som en av deras supportrar sett IFK:s uppställning hade jag varit väldigt arg.

Det är och förblir respektlöst att inte starta med sin starkaste startelva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *