Anvegård delaktig i segermålet

Fotboll Anna Anvegård från Bredaryd, numera firad stjärna i damallsvenska Växjö DFF, vari högsta grad inblandad i Sveriges segermål i VM-matchen mot Chile.

Kosovare Asllanis förlösande 1-0-mål på väg in i krysset bakom Claudia Endler. Pressbild

Sverige vann med 2–0 och vi får väl säga att 1–0 var ett segermål som kom först i 83:e minuten. Det var Kosovo Asllani som höll sig framme efter framspelning från  just Anna Anvegård  vann en duell och lyckades peta fram bollen till Kosovare Asllani, som visade kyla när hon bredsidade in bollen i målvaktens vänstra kryss. Anna hade blivit inbytt efter 65 minuter.

2–0 kom på övertid efter sologenombrott av Madelen Janogy.

Sett till spel och målchanser var Sverige klart bättre men det var länge  krampaktigt framför Chiles målvakt.

– Mycket lättad, det var en extremt jobbig match, konstaterade förbundskapten Peter Gerhardsson efter matchen till förbundets sida.

Matchen som sådan blev avbruten en längre stund på grund av ett ihällande regn men återupptogs. Det här var Sveriges första match i VM. Nästa match spelas på söndag mot Thailand och  den sista gruppspelsmatchen går mot USA.