Fotboll

Äntligen hemmavinst för IFK – och hela 5–1

Fotboll Det blev tionde gången gillt för IFK Värnamo. Alltså, äntligen en hemmaseger och den togs mot ett topplag och med rejäla siffror, 5–1.

  [1/21]

  [2/21]

  [3/21]

  [4/21]

  [5/21]

  [6/21]

  [7/21]

  [8/21]

  [9/21]

  [10/21]

  [11/21]

  [12/21]

  [13/21]

  [14/21]

  [15/21]

  [16/21]

  [17/21]

  [18/21]

  [19/21]

  [20/21]

  [21/21]

IFK Värnamo behöver definitivt inte be om ursäkt för de tre poängen. Vinner man med 5–1 är det solklart och långa, långa stunder var IFK det bättre laget. Fart och fläkt från första minuten gav valuta och 2–0 efter fem minuter var ju en smakstart utan dess like.

När även 3–0 kom i 36:e minuten såg det förstås ännu bättre ut.

Inte oväntat flyttade Trollhättan upp positionerna i andra halvlek. En lång stund ”osade det katt” och inte helt oväntat kom en reducering. Ett mål som gav gästerna ytterligare energi och hade de fått in ett mål till vete 17 hur det slutat…

Men, Edvin Becirovic – höstens komet – ville annat och gjorde 4–1 efter kontring. Det var mer eller mindre spiken i Trollhättan. Om inte slog Alex Brilhante in den ytterligare då han gjorde sitt tredje för dagen.

Två vinster på två höstmatcher ger naturligtvis massor av självförtroende.

Jonas Thern, IFK:s tränare, var som vanligt saklig vid pressträffen efter matchen.

– Vi var förberedda på en tuff match mot ett Trollhättan som lär vara med i tätstriden loppet ut. Vi tog med 2–0-segern mot Åtvidaberg, förklarade Thern.

• Och, så sprang ni fram till 2–0 efter fem minuter:

– Vi fick en start vi inte fått tidigare. Det var även lite tur, men vi var jävligt taggade och ville vinna en hemmamatch också.

• Du hade förstås bra koll på motståndet?

– Vi har ju mött dem och sett dem, men vi har fått in tre nya spelare, Becirovic, Edvin Crona och Johan Lassagård.

• Vad betyder de?

– Förutom att vi alla tränat stenhårt har vi fått fler spelalternativ plus att vi gjort en del förändringar i vårt spel.

• Det såg lite oroligt ut när de reducerade:

– Då darrade vi lite, nog beroende på att vi tappat ledningar här hemma tre-fyra gånger tidigare. Men, vi redde upp det och nu hoppas jag att vi ska vinna fler matcher, säger Jonas Thern.

Absolut kommer IFK att göra det. I alla fall om laget fortsätter i den här stilen. De nya spelarna tillför och verkar redan ha vuxit in i den vit-blå Thern-ska truppen. En dag som denna förtjänar emellertid alla stora beröm. Inte minst Vaitsiakhovich i målet, mittbackarna Ljung och de Vries och Alfred Ajdarevic.

– ”Affe” har fått en nytändning, säger Thern, belåtet som spelaren som i dag visade vägen med 1–0-målet.

Nästa uppgift är Torns IF nere i Stångby. Ska de vit-blå ”stånga” till sig en tredje raka hösttriumf?

Taggar

22 reaktioner på Äntligen hemmavinst för IFK – och hela 5–1

Hej Fotbollsprofessorn, Experten, Åskådare
Vad är ni idag, nu van IFK på ett övertygande sätt och ni är tysta. Ni laddar väl för nästa förlust. Hoppas att jag slipper erat skitsnack framöver.

Bara en vinst hemma är ju naturligtvis för svagt, men vilken effektivitet helt plötsligt och vilka mål! Inte ens Thern kan väl vara missnöjd med en utdelningen. Det är bara 3 lag som har förlorat färre matcher, men 8 oavgjorda kostar platser! Thern har ju sagt att laget kommer att bli starkare till hösten, nu verkar han få rätt.

Ja de var en härlig kväll på vallen.
Kul att kolla målen på Ettanplay.se i efterhand.
Vilka läckra mål det var, brassens tryck i panna på sista målet var läcker.

Håller med L-G om att det var en skön seger och välspelad match. Undrade oxå om Fotbollsprofessorn och Åskådare skulle in och gnälla som vanligt. Tycker däremot inte att Experten gnäller på Ifk så mycket utan försvarar och förklarar hur det fungerar i dagens fotboll. Heja IFK, nu tar vi snart en ny trepoängare.

Hej Åskådare
Du får gärna tycka att mitt inlägg var omoget, men det du har åstadkommit är inte ens omoget utan en massa smörja som ingen behöver läsa.

Till L-G det är som S&G skriver jag är för Ifk och tycker det man gör nu är bra. Stöttar laget och Thern till 100%. Har fullt förtroende för ledarstaben. Fantastisk seger igår och hur man såg alla ledare och spelares glädje. Underbart.

Som du ser är Åskådaren och Fotbollsprofessorn inte lika glada och entusiastiska. Avundsjukan och bitterheten sitter i. Undrar verkligen vilka (två) som sitter i ankdammen nu och plaskar.

Två egna produkter var det väll ändå i startelvan. Freddy och Edvin B som är uppflyttad från IFK´s egna U19. 8 av 18 från det egna leden som fostrats i IFK och 5 av dessa 8 från Värnamo och närområdet. När hände det senast? FANTASTISKT BRA.

Sedan om inte jag minns fel så ställde S&D en fråga till Åskådare och Fotbollsprofessorn som fortfarande är obesvarad. Den kanske ni kan svara på nu eller blir den för personlig?

Frågan löd och skrevs enligt följande:
Ge mig (oss) ETT, ENDAST ETT lokalt namn som Ifk har missat i sin scouting. ETT YNKA NAMN.

Det borde ni kunna svara på eftersom ni klagar att flera egna talanger från Värnamo får ge vika för utomjordingar.

Bara så det inte missuppfattas igen. Jag är super glad för de positiva resultaten och har även stöttat Ifk under den tuffa våren. Har stort förtroende för Thern och hans mannar.

Nu väntar jag otåligt på ett svar från Åskådare och Fotbollsprofessorn gällande ETT YNKA namn på en lokal spelare Ifk missat i sin scouting.

Förlåt experten, du är mycket saklig och kunnig och det behövs fler som du som har en positiv syn på IFK och laget.

Fotbollsprofessorn. Varför jag är arg? Jag är så långt ifrån arg man kan bli. IFK vinner och spelar bra fotboll. Du och din kompis Åskådaren håller fortfarande en låg nivå med en bitterhet svepandes över er. Skrattar varje gång jag ser er plaska i ankdammen ihop. Rekord många egna produkter med även lokal anknytning i A-laget på många många år. Framtiden talar verkligen för IFK. Så himla kul.

Mest av allt skrattar jag över hur ni klagar och klagar över att det är för lite egna produkter och att egna talanger fått ge vika för utomjordingar men ni kan INTE svara p S&D´s fråga.

Du får S&D´s fråga igen.
Ge mig (oss) ETT, ENDAST ETT lokalt namn som Ifk har missat i sin scouting. ETT YNKA NAMN

Jag tror fortfarande inte ni kan ge oss det för då blir det personligt.

Till L-G det är ingen fara.

Experten. Jag skulle kunna ge dig åtskilliga namn, men på grund av hänsyn till dessa spelare gör jag inte det. Det finns absolut inget personligt i detta. Du snackar om att IFK aldrig haft så många egna produkter a-laget som nu.Men om inte ditt minne är för kort så hade man 7-8 egna produkter i start elvan varje match de första åren i Superettan. Du gör alldeles för många antagande om andras åsikter utan att ha något på fötterna. Det verkar även som om du tror att du vet vem jag är. Men jag kan tala om för dig att det har du ingen som helst aning om.

Fotbollsprofessorn. Det var den ursäkten jag väntade mig. Åtskilliga namn men med hänsyn till dessa spelare….
Varför har ingen annan a-lagstränare lyft upp några av dessa talanger? Eller är alla dessa spelare som du vill hålla hemliga från den nya Thern tiden?
Men att såga Thern och de arbete han gör nu visar du dock ingen hänsyn till. Att såga unga spelare som är få till antalet som kommer från Osby visar du ingen hänsyn till. Jag tror fortfarande att det är för personligt för dig.

Om du läst vad jag skrivit och inte bara tänkt på dig själv hade du sätt att jag sagt att det inte varit så många egna spelare sedan Thern var tränare här förut. Den så kallade talangfabriken är ju Thern fabriken. Samma Thern du nu med hjälp av din vän Åskådaren försöker såga vid fotknölarna och som du hävdar bara skyller ifrån sig med dåliga ursäkter.
Men för mig ligger det i grunden en otrolig bitterhet som du nu försöker få utlopp för.
Inte ett positivt ord från dig utan bara gnäll och ironi om placering etc.

Otto Wallentin är en lokalspelare som man kunde ta men gick till Elfsborg. Ifk missade honom finns många fler.

Internt finns det flera spelare som man skickat iväg som är på samma nivå som de utifrån. Tjänar de till att skriva namn? Vinner laget spelar ingenting roll för många av er.

Åskådare och Fotbollsprofessorn :
Är det inte jobbigt att vakna varje morgon och vara så bitter. Att inte våga nämna något av alla dina namn du har är ju bara löjligt…. Dom kanske skulle tycka det var.kul att bli omnämnda och tänker att ”där är någon som tror på mig”. Tror ni är spelare som inte platsat fullt ut själva eller pappor till ”min son fick chansen”.

S8G

Har inga barn som har eller spelar i föreningen.

Är rätt omogna kommentarer från de flesta av er. Har lagt fram en rad anledningar till varför jag är kritisk till styrelsen och Thern. Har inte kommenterat Thern som tränare eller kompetens.

Dock återigen tycker jag att det är fel att samarbeta med en skola 12 mil från staden där huvudtränaren har ett eget intresse i att tjäna pengar. Tycker det var lika fel när den var i Värnamo.

Sedan att plocka in utländska spelare istället för att satsa på sin egna verksamhet och utbilda spelarna i sin verksamhet bättre är också fel. Bättre scouting i närområdet istället för att värva brassar.

Bra sagt S&G. Jag tror som du. Tror heller inte ni har barn i verksamheten men har haft eller närstående. Varför skulle man annars som du Åskådare säga att det finns bättre spelare internt som man skickat iväg? Då måste du ha bra koll på ungdomslagen. Tror också dessa spelare skulle bli överlyckliga att bli nämnda i en possitiv bemärkelse. Att det finns Åskådare som tycker dom borde fått chansen. Men nämner du dessa namn tror jag det börjar bränna till lite.

Att dom väljer Elfsborg före Ifk kan betyda att Elfsborg erbjöd något som allsvensk klubb som Ifk inte kunde. Eller har du all fakta där också?

Vem har tagit fram mest egna och lokala spelare till A-laget som dessutom satt Värnamo på världskartan med att utbilda världsspelare och landslagsspelare? Det är Thern och ingen annan.

Ser du vad du själv skriver Åskådare?. Du är kritisk till till styrelse och Thern. Att Thern han som huvudtränare har egen intresse att tjäna pengar på att ta hit spelare, att han satsar på brassar i stället för spelare i närområdet. Men sedan skriver du att du inte kommenterat Thern som tränare eller kompetens. Det är ju precis det du gör. Du kritiserar allt han gör och ifrågasätter hans kompetens.

Titta på de 2 senaste matcherna hur många fik fostrade spelare där är samt hur många som är från närområdet. Vilken annan tränare har den statistiken sedan Thern var på plats senast?

Åskådare du pratar hela tiden om att alla är omogna men för mig och många andra är det omoget att bara vara bitter, kritisk och avundsjuk.
Ser du aldrig ljuset i tunneln? Är allt nattsvart och fel?

Jag tror på en positiv Ifk framtid. Hoppet är det sista som överger.

Har ingen personlig relation till någon spelare i klubben eller som har spelat. Så ni kan sluta skriva det.

Ja sannerligen har jag bättre koll på de lokala spelarna och de som är där idag och som varit där tidigare. Dessutom bra koll på spelarna från Osby och hur verksamheten är uppbyggd där.

Thern är en duktig tränare och affärsman. Ifrågasätter han långsiktighet och sättet att tjäna pengar på i det här fallet.

Världsspelare? haha nu får du ge dig. Många bra spelare men dem som blivit bra är ju de lokala spelarna som han tränade tillsammans med Johnny Gustavsson i många år.

Hur många har han tagit fram de senaste åren?

Omogen att var kritisk? Är man bitter för att man ifrågasätter? Ja då är jag det.

Betvivlar starkt att du har bra koll på något. Du ser från sidan som ditt namn Åskådare gör din egen bedömning och gnäller till i all bitterhet och tycker du kan och vet.
Hade du vetat och kunnat så mycket som du påstår hade du inte gnällt och klagat utan visat respekt och förståelse.
Hoppa in och hjälp till i stället att få fram mer talanger i bygden du vet ju hur dom ska vara. Du vet ju vad som krävs att bli bra. Du har ju bra insyn i det mesta. I alla fall verkar det som det eller du säger det. Upp till bevis nu.

Vet du vad han tjänar pengar på? Det var som tusan. Tror du är ute och cyklar där också. Nu kom avundsjukan fram igen…

Ja världsspelare. Är man stor del till spelares utveckling har man producerat världsspelare. De är spelare som spelar i stora ligor, CL, etc och som representerar vårt landslag på ett eller annat sätt.

Det är omoget att bara vara kritisk om man inte själv har bättre förslag och/eller vill hjälpa till. Omoget att såga personer och organisationer man inte har full insyn i.
Man är bitter om man bara klagar och gnäller utan att ge ett minsta uns beröm. Bitterhet grundar sig mycket i okunskap.

Höll på att ramla av stolen nu. Vi är ju överns om att du är omogen och bitter. Du ser man ska alldrig ge upp utan hela tiden leta ljuset i andra sidan tunneln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *