Fotboll

Anes: ”En stor besvikelse”

Fotboll Det var upplagt för fest när IFK Värnamo tog emot Kalmar FF på söndagen i den första hemmamatchen för säsongen. Men slutresultatet skrevs till 0–2. – De är hetare och effektivare i sina chanser, konstaterade IFK-spelaren Viktor Bergh efter matchen.

Besvikelse i IFK-lägret. Foto: Henrik Skoglund

Ingen i IFK-lägret var nöjd med den första halvleken. En halvlek som Kalmar vann med 2–0.
– Den halvleken är en av våra sämre i år, konstaterade tränaren Anes Mravac efter matchen.
– Vi är inte tillräckligt bra i vårat höga försvar och förlorar alldeles för många man-man-dueller och blir utspridda.

Jonathan Ring satte 1–0 till Kalmar med ett riktigt snyggt skott. Strax därefter gick IFK bort sig och Kalmar kunde utnyttja det.
– Deras första mål är vackert och någonstans kan jag köpa att det kommer. Men det andra målet är alldeles för dåligt av oss.

Viktor Bergh höll med sin tränare.
– Jag tycker att de vinner mycket 50/50-dueller och är lite hetare. Sedan är de effektiva i sina chanser. Men det är oerhört skönt att vara tillbaka på Finnvedsvallen. Men tyvärr så blev det ingen vinst.

IFK Värnamo av det ett försök i den andra halvleken. Men de lyckades inte komma närmare. IFK har haft en förmåga att hamna i underläge under säsongen.
– Vi måste lära oss att inte lämna det försprånget till våra motståndare, säger Anes Mravac.
– I det stora hela är matchen en besvikelse. Men det var jättefint och kul att vara tillbaka på hemmaplan och spela inför vår publik och komma in i rutinerna på hemmaplan.

Hur jobbigt har det varit för er att börja med så här många matcher utan att spela på hemmaplan?
– Det har slitit på oss på väldigt många sätt. Men spelarna har hanterat det bra och hållit uppe energinivån.

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Söndag 04 augusti 14:00

IFK Värnamo Herr - Sirius

Fotboll

Fredag 16 augusti 19:30

IFK Värnamo Herr - Elfsborg

Fotboll

Lördag 31 augusti 15:00

IFK Värnamo Herr - AIK

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Bildspel och direkt: IFK Värnamo – Häcken 2–2
LÄS MER:  Proffsklubben visar intresse för IFK-spelaren
LÄS MER:  Bildextra: Ny hemmaförlust för IFK

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


3 reaktioner på Anes: ”En stor besvikelse”

Ingen kommentar att Kalmars målvakt borde fått rött kort. Hur kund både huvuddomaren och linjedomaren se de? Stort misstag.

IFK spelar en långsam fotboll som motståndaren kan läsa lätt. Laget saknar spelfilosofi och har brist på rörelse utan boll på plan ! Laget är inte motiverat för att vinna närkampen som en väldigt viktigt faktor för att vinna matchen! Spelarna är för snälla utan aggressivitet. Kantspelet är osynligt sedan Ademi lämnade laget. Försvarsspelarna har dålig kommunikation mellan varandra. Andra målet bevisar denna aspekt. Mittfältarna är diffusa och täcker inte anfallarna när de pressar högt. Tränaren ser inkompetent ut och utan erfarenhet för att leda ett allsvenskt lag. En allsvensk klubb kan inte anställa föräldrar som tränare utan utbildning på ungdomsakademin! Man kan inte klara allsvenskan med spelare som är värvade från division 1 eller 2. Ibland överdrivet multikulturell anda i klubben påverkar negativt och förstör positiva balansen i laget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *