Fotboll

Alla blickar på Antonsson när serien avslutas

Fotboll Under söndagen tar IFK Värnamo emot IFK-kollegan Göteborg på Finnvedsvallen för att avsluta denna historiska första allsvenska säsong. Då riktas alla blickar på Marcus Antonsson.

Marcus Antonsson. Foto: Per Bunnstad

Rent tabellmässigt så handlar matchen för Värnamos del om de kommer sluta tia eller elva i serien. Sirius kan smita förbi om de vinner sin match.

Det mest intressanta är om Marcus Antonsson kan smita förbi Häckens Alexander Jeremejeff i skytteligatoppen. Antonsson har just nu 20 och Jeremejeff 22 mål. Det krävs alltså två mål för att dela titeln, tre mål för att stå där som ensam segrare. Förutsatt att Jeremejeff går mållös från sin match alltså.

Sporten har gått igenom de allsvenska skytteligorna sedan år 2000 och på de 24 åren så har det faktiskt aldrig hänt att två spelare gjort 20 eller fler mål. Flest har den gamle skarprättaren Peter Ijeh gjort när han pryglade in 24 strutar för Malmö FF 2002.

Spelarna som gjort flest mål under en säsong sedan år 2000

1. Peter Ijeh, 24
2. Waris Majeed, 23
2. Lasse Vibe, 23
4. Niklas Skoog, 22
4. Alexander Jeremejeff*, 22

6. Emir Kujovic, 21
7. Marcus Antonsson*, 20
7. Alexander Gerndt, 20
7. Paulinho, 20

*Kan fortfarande förbättra siffran

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *