Fotboll

Alexander Jönsson klar för IFK

Fotboll IFK Värnamo och Alexander Jönsson är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.

Alexander Jönsson. Pressbild

21-årige Alexander lämnade moderklubben Hittarps IK som 16-åring för Helsingborgs IF och dess fotbollsakademi. Bara ett år senare skrev innermittfältaren på för a-laget och gjorde samma år sitt första framträdande i Allsvenskan.

Totalt har Alexander gjort 37 framträdande i Allsvenskan och Superettan för HIF. Utöver det så har han även gjort 3 matcher för P19-landslaget.
Alexander Achinioti Jönsson

– Känns bra att komma hit. IFK imponerade på mig förra året de gångerna jag såg dem spela och står för en attraktiv fotboll. Sedan så har jag haft Roar tidigare vilket ger en extra trygghet. Jag vet vilka krav som han ställer och vad han förväntar sig av mig, säger Alexander.

Huvudtränare Roar Hansen:
– Alexander har trots sin unga ålder stor erfarenhet från elitfotbollen. Han har spelat i både Allsvenskan och Superettan för HIF och var bland annat från start i cupfinalen 2014 som 17 åring under min regi. Det är en tvåvägsmittfältare som är oöm och otroligt klok i sitt spel. Ett gott tillskott så väl på som utanför planen.

Sportchef Tomas Lundqvist:
– Vi har haft Alexander på radarn under en längre tid så det känns skönt att vi nu äntligen har landat i ett 2-års avtal. Att i den unga åldern har så pass stor erfarenhet av Allsvenskan och Superettan är imponerande. Precis som alla andra nytillskott så är jag övertygad om att Alexander kommer passa väldigt bra in i gruppen. Han har helt rätt karaktär för oss.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *