Fotboll

Aggressiva IFK siktar på poäng

Fotboll IFK Värnamo möter under lördagen ett formstarkt Häcken, som för övrigt leder allsvenskan.

Skyttekungen Marcus Antonsson och Kim Hellberg, tränare i IFK Värnamo. Arkivbilder

Häcken har det ungefär som Hammarby när IFK skulle ta sig an Stockholmslaget: Tre raka segrar. Hammarby hade 3–0, 3–0 och 3–0. Häcken har 5–0, 1–0 och 1–0. IFK lyckades överraskande besegra Hammarby på bortaplan och nu är målet att man ska göra samma sak mot Häcken.
IFK har ett facit i augusti med tre oavgjorda matcher.


– Vi har just nu 22 friska spelare och fyra måste stå utanför truppen mot Häcken, säger IFK-tränaren Kim Hellberg om något som egentligen är bra, en bred trupp och träningsvilliga killar som vill slåss om en allsvensk plats.

Någon sensation i startelvan utlovar inte Kim Hellberg. Han tror att man ska kunna bjuda upp till en riktig kamp.
– Häcken är fantastiskt bra och har vunnit det mesta på sistone, säger IFK-tränaren.
Faktum är att Häcken bara har två förluster i allsvenskan mot åtta för IFK Värnamo. Den 17 april föll man med 0–2 i derbyt mot IFK Göteborg och den 24 juli med 1–2 mot Djurgården. Häcken är för övrigt serieledare med 41 poäng strax före Hammarby 38 och Djurgården 38. IFK har 19 poäng på plats 13, precis ovanför kvalplatsen för fortsatt spel i allsvenskan.


Kim Hellberg hoppas att hans killar ska kunna spela aggressivt i försvaret och försöka stoppa Häckens skyttekung Alexander Jeremejeff för toppar allsvenskan med 19 mål mot 13 för tvåan, Värnamos Marcus Antonsson. Gissningsvis har båda lagens tränare specialbevakning på motståndarnas toppspelare.
– Alexander är en grymt bra spelare och givetvis är det viktigt att stoppa honom, men Häcken har många mycket bra spelare, inflikar Kim Hellberg.

Häcken vann i Värnamo i våras med 2–1 och då avgjorde Alexander Jeremejeff. IFK har nu revansch att utkräva.


Det blir spel på konstgräs och det ser man från IFK inte som någon nackdel. I nästa vecka kommer IFK för övrigt att få träna på Finnvedsvallens naturgräs som man hoppas är välklippt och inte som på senare tid haft alldeles för högt gräs.

Efter matchen mot Häcken väntar Gais borta i svenska cupen den 30 augusti och den 5 september är det en nyckelmatch på hemmaplan mot Helsingborg.


Vi direktrapporterar givetvis matchen i Göteborg, vilken startar klockan 15.00 lördag. Vi presenterar även bilder av Anette och Tero Hedin Väisänen.

Från mötet i våras när Häcken vann med 2–1. Foto: Hedin Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *