Fotboll

IFK-målvakt till Örgryte

Fotboll IFK Värnamo är överens med Örgryte IS om en övergång för Hampus Gustafsson.

Det innebär en försäljning för IFK Värnamo och en permanent övergång som sker per omgående för den 22-årige målvakten.

Sävsjöbördige Hampus kom till IFK Värnamos akademi under 2018 och det dröjde inte länge innan den reflexsnabbe och ambitiöse målvakten tog sig upp i representationslaget. Hans officiella tävlingsdebut kom hösten 2021 i superettan och han har även hunnit med ett framträdande från start på den allsvenska scenen. Utöver sina framträdande i IFK Värnamo har Hampus samlat på sig goda erfarenheter och levererat fina prestationer under sina utlåningsperioder till dvision 1 och klubbarna Åtvidabergs FF samt Norrby IF.

– Hampus har alltid varit ett proffs och gjort sitt yttersta för att både han själv och klubben ska ta kliv i rätt riktning. Nu har det dykt upp en bra möjlighet för Hampus och en bra lösning för klubben. Då känns det givet att fullborda det och konstatera att vi har tre nöjda parter i den här övergången. Vi kan inte annat än att tacka Hampus för hans tid i klubben och önska honom ett mycket stort lycka i framtiden, säger sportchefen Enes Ahmetovic..

Med en blandning av glädje och vemod känns det i dag tufft att säga hejdå till IFK Värnamo efter åtta år i klubben. Tillsammans har vi skapat historiska ögonblick och minnen för livet. Att ha fått vara en del av denna gemenskap har varit en ära och är något jag alltid kommer bära med mig. Med detta sagt vill jag rikta ett stort tack och lycka till, noterar HampusGustafsson,

IFK har kvar målvakterna Jonathan Rasheed och Viktor Andersson.

Taggar

Dela


1 reaktion på IFK-målvakt till Örgryte

Ännu en spelare som lämnar. Ska det anställas en till ledare nu då? För att värva in spelare verkar inte aktuellt. Men klart IFK har ju fantastisk trupp enligt en viss person. En trupp för superettan just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *