Fotboll

Kim inför återstarten: ”Viktigt att vi fortsätter med det”

Fotboll Imorgon är det 29 dagar sedan IFK Värnamo senast spelade allsvenskt. Tränaren Kim Hellberg ser fram mot att återstarta i mötet mot Kalmar på bortaplan. – Det är roligt att börja tävla igen, säger han.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

De stora ligorna i Europa befinner sig mellan säsongerna och allsvenskan är en av få serier som är igång under juni och juli.
– Det är väl lite av den bästa tiden för svensk fotboll, för det är nästan bara den svenska fotbollen som är igång. Det gör att det blir ett enormt intresse och hunger för fotbollen överlag, säger Kim Hellberg.

Bolltrygga Kalmar

Under det nästan månadslånga uppehållet har IFK Värnamo hunnit med att spela två träningsmatcher där man luftat hela truppen. Träningsmässigt så har man arbetat med att gnugga på det man gjort under hela säsongen.
– Det är repetition, repetition och repetition kring allt det här. Det är en ständig process för en fotbollsspelare att kunna hantera så många scenarion som möjligt och ta så många beslut som möjligt. Det är det vi försöker träna på hela tiden.

Måndagens motståndare Kalmar har inlett säsongen bra och ligger på en sjätte plats i tabellen. På sina två senaste hemmamatcher har de slagit topplagen Hammarby och Djurgården och dessutom nollat dem på sin hemmaarena.
– Kalmar är bra med bollen och vill föra sina matcher. Det får man räkna med att de kommer vilja göra mot oss också. Det kommer bli en utmaning att fortsätta med vårat höga försvarsspel och klara av det för att vinna bollen mot dem och därifrån kunna skapa målchanser.

Kim Hellberg berättar att Kalmar är ett lag som är trygga med bollen.
– Det blir ganska mycket jagande om man hamnar i den delen där de får kontroll på bollen högt upp i plan, då blir det jobbigt att komma åt den. Så det gäller att ta alla chanser att vinna bollen högt på deras planhalva, för om de väl får upp den så är de jäkligt jobbiga att komma åt.

Din känsla inför återstarten?
– Känslan är jättepositiv. Det är klart att efter den där Hammarbymatchen så blev det ett fint läge att gå på semester utifrån att vi hade väldigt mycket positiva känslor med oss. Även positiva känslor som vi tog med oss in i den här träningsperioden.

Kim Hellberg säger också att man ser tillbaka positivt på de inledande tio omgångarna av allsvenskan.
– Vi startade med bara två poäng på de fyra första, även om det var många tuffa matcher så brukar man ju säga att inledningen är nykomlingarnas tid. Men vi har växt och det var det vi lovade varandra från början, att vi skulle bli bättre hela tiden. Det är viktigt att vi fortsätter med det, för varje match är en utmaning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *