3–2 för IFK i seriefinalen

Fotboll IFK Värnamo fick en flygande start i seriefinalen borta mot Trelleborg och efter seger rycker man i tabelltoppen..

Oscar Uddenäs. Arkivbild

Wenderson gjorde 1–0 för IFK efter tio minuter och efter 28 ökade Oscar Uddenäs på till 2–0.

Hemmalaget reducerade till 1–2 i minut 56 och jagar kvittering. I minut 77 hade man ett skott i stolpen.

Efter 83 minuter kommer 3–1 för IFK genom Robin Dzabic. Skottet styrs via en hemmaförsvarare över målvakten och in i mål.

I fjärde övertidsminuten fick Trelleborg in ett reduceringsmål till 2–3.

IFK hade ett gott grepp om första halvlek och ledningen motsvarande väl spelfördelningen. Däremot hade IFK att omsätta spelet i klara målchanser utöver de två fullträffarna.
– Vi bjöd lite onödigt på deras reducering men sedan tycker jag att vi hade god kontroll på matchen och särskilt när Robin  zabic gjorde 3–1. Synd bara att vi släppte in ett mål alldeles i slutet, säger IFK-tränaren Robin Asterhed på sin skånska.

Han får åka tillbaka till Småland med en ny seger på skånsk mark, senast var det mot Helsingborg.

Samtidigt får han vara nöjd med att Öster besegrade Helsingborg i dag.
– Ja, vi får tacka våra småländska vänner i. Växjö, säger Robin glatt.

IFK gjorde en stabil insats mot Trelleborg som bland sina spelade hade Värnamofostrade Dzenis Kozica och tidigare IFK-spelaren Peter Petrovic. Båda var ganska anonyma i dag eller kanske rättare sagt, IFK såg till att hålla koll på duon. Petar hade det för övrigt tufft mot IFK-försvaren Freddy Winsth som var en av de bästa på plan i dag.

– Alla var viktiga i dag och skönt med seger, säger IFK-tränaren glatt och värdesätter kollektivet,
– Som alltid en fin laginsats.

Tufft motstånd på torsdag

Nu väntar Västerås hemma på torsdag. På bortaplan spelade IFK 0–0 i en match som man sett till spelet borde ha vunnit.
Nu är det ett delvis annat Västerås som värvat friskt och som har en ny tränare,

Naturligtvis kommer Robin Asterhed och Jonas Thern att kika på lite filmer från de senaste matcherna för Västerås.
De skapade mycket mot Sundsvall i går, hade 10–4 i skott på mål men förlorade ändå mot Sundsvall som verkar bli ett hot i tabellen för IFK.

– Mycket folk på Finnvedsvallen, säger Robin Asterhed som hoppas på lite extra publikstöld när coronarestriktionerna mattas av ytterligare.

Tyvärr saknas Victor Eriksson i IFK då eftersom han nått gränsen för tillåtet antal gula kort. Därmed blir det vila i en match.

5 reaktioner på 3–2 för IFK i seriefinalen

Superlativen tar slut! Ett stort tack till Öster och Mattias Nilsson i Östermålet. Vi tackar även Mattias vänner höger stolpe, vänster stolpe samt ribban.

IFK fick chansen till ett ryck i tabellen och man tog den. Första halvlek magisk för IFK, andra halvlek mer jämn men det kändes som att IFK hade kontroll. Som vanligt en laginsats, ingen faller ur ramen.
8 matcher kvar. på torsdag kommer Västerås till vallen. Möt upp och heja på IFK!

Vilka killar. Det är underbart. Bra bredd i truppen. Freddy plockade effektivt bort Petar. Uddenäs går från klarhet till klarhet. Charlie kommer in och gör det bra även om han drar på sig sitt gula kort som vanligt. Kenndal kan dock vid vissa tillfällen släppa ifrån sig bollen lite tidigare. Moses är tung att möta.
Hela vägen in i kaklet nu killar.
Ses på vallen. Slut upp Värnamobor.
Heja IFK ⚽⚽⚽

Otroligt starkt o rättvist.
Det känns overkligt att det ser ut som det för.
Första målet är grymt.
Hoppas det kommer massor med folk på torsdag och hyllar och hejar på detta helt magiska gäng.

Ingen Vaitsiakhivic i mål, ingen Erick Brendon som fördelar bollar och ingen Magashy som krigar ner motståndarna. Spelar ingen roll, IFK har en otrolig bredd i truppen. Äntligen fick Wenderson sätta dit en, Uddenäs imponerar så sakteliga och Dzabic satte spiken i kistan.
För alla som såg hemmamatchen mot TFF var det här en viktig revansch.
Vi tackar naturligtvis Öster för dess 3-poängare och nu hoppas vi på 3 000 mot Västerås på torsdag.