1–0 blev 1–9 för WIK

Fotboll Waggeryds IK kämpade väl mot topplaget Husqvarna IFF i damtvåan men till slut blev det förlust med 1–9 (1–4).

WIK tog faktiskt ledningen efter 18 minuter då Moa Sågby nickade i mål efter hörna.

– Vi var väl så bra som Husqvarna då och skapade målchanser även i övrigt, säger WIK-tränaren Bengt Carlsson.

Gästerna hade dock några lyckominuter med ganska enkla mål i minuterna 21, 23 och 25.

WIK kom spelmässigt tillbaka men före pausvilan kom ytterligare ett baklängesmål.

I andrahalvlek kunde WIK inte stå emot men räddade tvåsiffrigt bakåt:
– Lite bättre än snart då vi förlorade med 0–13, noterar WIK-tränaren om duktiga Husqvarna.

Lagkaptenen Julia Gustafsson var mycket bra hos WIOK. Förutom att hon manade på lagkompisarna var det hon som ofta förde spelet. Målskytten Moa Sågby och Elsa Åkerhag får också överbetyg.

De regnade en del under matchen men åskovädret hade dragit förbi före matchstart.

Nästa match för WIK är Ingelstad borta om en vecka.