Brottning

Tävling för unga brottare

Brottning Värnamo Brottarklubb har deltagit med fyra unga brottare i en tävling i skånska Svedala.

Privatbilder

Ester Issal  [1/5]

Från vänster bakre rad: David Issal, Lukas Issal, Maya Sandqvist och Johan Sandqvist. Från vänster främre rad: Erick Hilding och Ester Issal.  [2/5]

Maya Sandqvist till höger  [3/5]

Lukas Issal till vänster  [4/5]

Erick Hilding  [5/5]

GR 9 – 22 kilo
Erick Hilding gick i den minsta viktklassen på tävlingen och hade för dagen två motståndare där det blev en vinst och en förlust. Erick gjorde ett par riktigt fina maror och ska vara riktigt nöjd med sin tävling.


WW 9 – 28 kilo
Ester Issal hade också två motståndare där hon fick bita i det sura äpplet i första matchen. Dock visade Ester prov på bra offensiv då hon gång på gång slog grepp först men inte genomförde dem riktigt tekniskt bra och i stället hamnade i underläge. I andra matchen var det ingen pardon och Ester kastade sin motståndare i en mara och vann sedan på fall.


WW 11 – 38 kilo
Maya Sandqvist fick även hon gå två matcher. I första matchen var hon överlägsen och vann snabbt på fall.
I andra matchen var det tuffare men Maya har börjat få upp ångan rejält med bland annat ett ”arm och huvud-kast bakåt. Till slut blev det seger på fall.


GR 14 – 57 kilo
Lukas Issal hade för dagen åtta motståndare i två grupper. Lukas hade inga större problem att ta sig till final även om han testade lite nya grepp. I finalen var det full gas och blodflöde tidigt för Lukas som sedan körde färdigt matchen med världens största bomullstuss instoppad i näsan och till slut vinst på teknisk överlägsenhet.

Tränare för dagen var Johan Sandqvist och David Issal.


Extra kul för Värnamo Brottarklubb var att Lukas Issal och Ruben Stråkeved i dagarna blev uttagna till ”Glentons Mästarmöte” som avgörs 4–5 december.

Tävlingen är öppen för deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Finland där BK Viking tog ut de tio brottarna som genom fina insatser under året förmodas vara bland de bästa i sin viktklass. Tävling avgörs utan utslagning där alla möter alla i sin viktklass och till slut kan man kora vem som är mästarnas mästare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *