Brottning Den årliga brottartävling som Värnamo Brottarklubb arrangerar gick denna gång av stapeln i Östbohallen.

Stående från vänster: Hamode El Nagar, Denny Chang, Oliver Issal, Ruben Stråkeved och Isak Johansson. Sittande från vänster: Lukas Issal, August Sanden och Adam El Nagar

• GR 11 30 kg, August Sanden

Match 1
August kämpar på bra men får inte riktigt till något grepp och förlorar på fall.

Match 2
Tuff och jämn match mot klubbkompisen Adam. Matchen slutar 14–12 till Adam efter mycket bra brottning av båda killarna.

Match 3
August gör några snabba armdrag och får ner motståndarn och kan vinna på fall.

Match 4
August vann på walk over i sin sista match.

August tar brons.

• GR 11 30 kg, Adam El Nagar

Match 1
Tuff och jämn match mot klubbkompisen August. Matchen slutar 14–12 till Adam efter mycket bra brottning av båda killarna

Match 2
Adam åker snabbt ner och ligger i fallhotande läge i över en minut men ger sig inte och klarar sig till halvlek. Han får ge sig i andra halvlek och förlorar på fall.

Match 3
Jättebra match av Adam med flera maror och armdrag. Seger för Adam med 13-0.

Match 4
Adam vann på walk over.

Adam tog silver.
• GR 14 38 kg, Lukas Issal

Match 1
Lukas går ut starkt och vinner på teknisk överlägsenhet 13-0.

Match 2
Lukas möter duktige Alexandrou Baloi från Klippan och gör en bra match men förlorar till slut med 4–8.

Match 3
Lukas får snabbt nödblod och matchen blir sönderryckt med avbrott. Slarvig brottning av Lukas men vinst med 14–2 och teknisk överlägsenhet.

Match 4
Lukas möter en kille från Skövde ABK som egentligen tillhör viktklassen under. Lukas går in med en fot och tror att matchen är enkel och får inte till någonting i första halvlek. I andra halvlek går Lukas ut och tar ett snabbt nack och vinner på fall.

Lukas tar silver.

• GR 14 41 kg, Ruben Stråkeved

Match 1
Ruben går in med ett snabbt nacksving och vinner på fall.

Match 2
Ruben går sin andra match mot en duktig motståndare från Klippans BK. Ruben går jämnt men åker till slut på ett nack och förlorar på fall.

Match 3
Ruben sliter hårt men får inte in greppen utan hamnar snabbt i underläge och får till slut ge sig på poängförlust 2–8.

Match 4
Ruben vinner sin fjärde match enkelt med flera fina rullningar.

Ruben tar brons.

• GR 14 44 kg, Isak Johansson

Match 1
Isak börjar bra med fina rullningar och vinner på teknisk överlägsenhet 12–0.

Match 2
Isak möter duktige Wilmer Guldstrand från BK Atle som snabbt tar ledningen och och känns urstark.
Isak förlorar på teknisk överlägsenhet.

Match 3
Isak går ut lojt och hamnar i underläge 0–8 innan han vaknar och vänder på steken. Efter ett snyggt kryss så rullar Isak ut sin motståndare och vinner till slut på fall.

Bronsmatch
Tyvärr fick Isak lämna walk over på grund av skada.

Isak slutar 4:a.
• GR 14 57 kg, Linus Åhlander

Match 1
Linus hade en väldigt tuff motståndare och förlorade på fall.

Match 2
Linus gick in med rätt inställning och slet hårt men fick inte till det. Han förlorade på fall och var utslagen.

Linus slutar femma.

• GR 14 57 kg, Mohammed El Nagar

Match 1
Hamode brottas riktigt bra i sin första match och vinner på teknisk överlägsenhet 12–0.

Match 2
Bra match av Hamode och vinst 13–0.

Match 3
En svår motståndare från Klippans BK väntade. Hamode gick ut bra och tog en tidig ledning men fick inte riktigt till det sedan och förlorade till slut på fall.

Bronsmatch
En mycket koncentrerad Hamode gick ut för att brottas om bronset och gjorde det riktigt bra. Ledning med 8–0 i halvlek efter flera fina kast.
I andra halvlek tappade Hamode fokus och så när tog motståndarwn in hela försprånget men klarade inte att komma ikapp och det blev vinst för Värnamobrottaren med 8-6.

Brons till Hamode.

• GR 17 48 kg, Oliver Issal

Match 1
Oliver som ska till ungdoms-SM i Umeå nästa helg gick ut bestämt och fick in ett snabbt nack och vann på fall.

Match 2
Oliver gick en bra match där poängen avlöste varandra men till slut blev det förlust 8–11.

Silver till Oliver

GR 17 71 kg, Denny Chjan

Match 1
Denny gick en viktklass över sin egna och fick kämpa på rejält i sin första match. Denny ska också upp till Umeå på Ungdoms-SM nästa helg så lite tuffare motstånd nu är bara bra. Matchen slutade med poängförlust 3–4 för Denny.

Match 2
Denny kontrollerar matchen direkt och vinner enkelt med 8-0 och teknisk överlägsenhet.