Brottning

Fyra medaljer till VBK

Brottning Värnamo Brottarklubb ställde upp med åtta brottare när Nya Höörsgreppet avgjordes i Höör under lördagen.

Duktiga VBK-killar. Pressbild

 Tävlingen drog till sig 201 invägda brottare som tävlade om medaljerna under cirka 300 matcher. Värnamo samlade ihop två guld, ett silver och två brons.

Adam El-Nagar, K29 kg. I Adams debut i 29 kg blev han besegrad i två snabba matcher genom fall och var därmed utslagen. Det blev en niondeplats, bra kämpat.

Lukas Issal, K35 kg. Här var det tio brottare anmälda. Lukas brottades med pondus och vann fyra matcher, tre på teknisk överlägsenhet och en fall. Därefter, i finalen, börja lite trevande och lojt för att sedan bestämma sig och vinna resolut på teknisk överlägsenhet. Guld till Lukas.

Ante Karlsson, P34 kg. Ante hade bara två motståndare, men desto mer meriterade. Ante kämpade bra men blev besegrad av bägge på fall. Ante fick därmed ett brons.

Isak Johansson, P38 kg. För Isak blev det fem matcher, fyra av dem var jämna och täta. Han tog sig till final och mötte där Noah Henriksson som vann en knapp poängseger med 4–3. Silver till Isak.

Ruben stråkeved, P38 kg. Ruben mötte i sin första match en stark och duktig brottare från BK Starke, där Ruben stod matchen ut men förlorade med 1–8. Rubens andra match blev en WO-seger. Hans tredje motståndare mötte han senast i Finnvedscupen och var där nära att vinna, men i dag blev det en fallförlust och Ruben var då utslagen och slutade som åtta.

Mohammed El-Nagar, P44 Kg. I sin första match hamnar han ganska snart i ett stort poängunderläge, men samlar sig och börjar komma i fatt. Tiden räcker inte till och han förlorar med 7–12. Hans andra match blir tuff och jämn och Mohammed kämpar till sig en poängseger 4–4, med flest tvåpoängare. Mohammed blir sedan besegrad av duktige Isak Bern från Bjuvs BK för att sedan i sin fjärde match vinna på WO. Ett brons till Mohammed.

Denny Chjan, P52 Kg. Denny hade inga problem att vinna sina fyra matcher, samtliga på fall och utan att tappa några poäng. Ett självklart guld till Denny.

Linus Åhlander, P52 Kg. Linus visar stort mod, när han går upp på mattan i en tuff viktklass. Men i dag blir han besegrad i två matcher på fall och slutar på åttonde plats.

Coacher för brottarna var Mattias Carlsson och Lars Johansson

Resultaten finns här (länk)

Håkan Karlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *