Bandy

WIK-seger över serieledaren

Bandy Waggeryds IK bortabesegrade serieledande Månsarp med 6–4.

Hemmalaget hade 2–0 efter en halvtimmes spel med WIK hade inför pausvilan ledning med 3–2. Hemmalaget kvitterade men när WIK återtog ledningen släppte man aldrig ifrån sig den.

Målen gjordes av Alexander Josefsson (2) samt Albin Ek, Viktor Hjelm, David Lagerstrand och Casper Magnusson.

– En mycket bra insats, summerar WIK-tränaren Gunnar Lövgren.

Han var ändå inte riktigt nöjd med inledningen rent resultatmässigt:
– Vi hade många chanser till mål i början men Månsarp gjorde i stället mål på våra misstag, säger Gunnar.

Så småningom blev det bättre skärpa både framåt och bakåt. När väl WIK fick ledningen igen i andra halvlek satsade Månsarp hårt framåt och blottade sig ofta bakåt.
– Skönt att vinna här i Jönköping. Det är inte så ofta vi lyckas med det.

Gunnar ger plus till alla och lite extra till målvakten Andreas Emilsson och David Lagerstrand, Viktor Hjelm och Alexander Josefsson.

Månsarp är två poäng före i tabellen med en match kvar och med en överlägsen målskillnad.
– Vi får ösa in mål, säger Gunnar Lövgren som ändå är nöjd om WIK blir tvåa i serien.