Bandy

WIK-seger i Oskarshamn

Bandy Waggeryds IK vann i Oskarshamn mot BK Bore i bandytvåan sedan Alexander Josephsson gjort ett äkta hattrick i första halvlek.

Alexander svarade för de tre första målen i första halvlek i en match som WIK vann med 6–3 (4–1).

– Vi var oroliga för den här matchen och hade ett brandskattat lag i dag med bara en avbytare, säger WIK-tränaren Gunnar Lövgren.
Han var mycket nöjd med insatsen och särskilt med förslag halvlek Alexander Josephsson gjorde 1–0 efter 3.31 och efter 15.51 hade han gjort ytterligare två mål.

Bore försökte kämpa sig ikapp och det var oro i WIK-leden i andra halvlek. Bore var upp i 3–5 men på övertid gjorde Casper Magnusson 6–3 på straff. Henrik Jansson svarade för WIK-målet till 4–1 och Viktor Hjelm till 5–2.

Extra plus till tremålsskytten Alexander Josephsson samt Albin Ek och Viktor Hjelm.

Kommande helg spelare WIK borta mot Månsarp på lördagen och Målilla på söndagen. Den 2 mars avslutar man seriespelet när man tar emot Åby/Tjureda B.