Bandy

WIK fick med sig en poäng i premiären

Bandy Bandysäsongen är igång och WIK spelade lika mot Nässjö i premiären av division 2 efter ett sent insläppt mål. Uppdaterad.

WIK inledde relativt svagt och släppte in första målet redan efter tio minuter. Inför andra halvleken ledde motståndarna med två mål men det är ett nytt lag som kommer ut efter paus och i 70:e minuten så leder WIK med 3–2.

I 83:e minuten så gjorde Nässjö sedan ett sista mål vilket slutade i att matchen blev oavgjord på 3–3 och Waggeryd hade chans på ytterligare ett ledningsmål i 86:e minuten men då räddade Nässjös målvakt.

Hur kändes seriepremiären?
– Det var riktigt kul att få komma igång igen. Första halvlek gör vi helt okej men lite passivt och kommer inte upp i tempo så att Nässjö får styra matchen. I andra halvlek kommer vi ut hungrigare och mer aggressiva. Vi får Nässjö ur balans och det blir ett mer böljande spel vilket passade oss bättre men sedan är det ju synd att vi släpper in ett mål i slutet, säger tränaren Rasmus Rudolfsson.

Målen gjordes av Jonatan Carlsson, Albin Ek och Victor Bäckdahl.

Kände ni er förberedda inför matchen?
– Vi har haft tur för isen har varit klar rätt så tidigt i år och det ser vi gör stor skillnad. Genom att komma ifrån Movalla tidigare och träna på en stor bana så har både tajmingen, orken och passningar varit bättre i denna premiären än vad de brukar vara.

– Hela laget gjorde en riktigt bra insats och även om det känns lite surt nu så är vi nog nöjda över en poäng imorgon, avslutar Rudolfsson.

Nästa match spelas mot Tranås på fredag.

 

Texy: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *