Bandy

Tuffast tänkbara redan i premiären för WIK

Bandy Efter en viss spelaromsättning så är siktet inställt på att hamna någonstans i mitten av tabellen WIK:s bandyherrar. Men först väntar Nässjö borta i premiären på söndag – tuffast tänkbara motstånd direkt.

Arkivbild

WIK-tränaren Rasmus Rudolfsson tvekar inte när han svarar Nässjö på frågan om vilka som är seriefavoriter.
– Det kan nog vara säsongens tuffaste match redan i premiären. Vi gjorde en bra match där ifjol, men då var vi i en bit in i säsongen. Vi brukar vara lite segstartade, men förhoppningen är att vi kan bli av med rosten. Men den matchen blir tuff och det lär nog bli mycket försvarsspel för oss. Men får vi kläm på det så finns alla möjligheter och kunna chocka lite.

Just försvarsspelet är något som inte har klaffat under försäsongen. Samtidigt har bollen haft svårt att hitta in i nät och det har blivit idel förluster. Förvisso mot motstånd som i många fall spelat i högre divisioner.
– Vi har inte satt någon uttalad målsättning, men förhoppningen är i mitten av serien. Vi har tappat lite slagkraftiga spelare, eller som i alla fall inte kommer kunna vara med så mycket. Det kommer nog tyvärr reflektera resultaten. Så det blir att bygga om lite.

På pluskontot hittar vi gamla spelare som bestämt sig för en återkomst. Albin Kilim och Albin Sandberg för att nämna några.

Hur är känslan inför säsongen?
– Den är bra. Vädret har gett oss förutsättningar att kunna ha varit på större is under längre tid.

Vilka blir nyckelspelare kommande säsong i WIK?
– Vår kapten Victor Bäckdahl driver på mycket i spelet. Viktor Hjelm är en gammal härlig prick. Får han igång målskyttet så blir han en viktig kugge i spelet. Casper Lilja är en viktig del i uppbyggnadsspelet. Viktigt också att backlinjen kommer ihop och blir samspelta, säger Rasmus Rudolfsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *