Bandy

Ny säsong stundar för WIK

Bandy På fredag är det dags för säsongspremiär för Waggeryds IK:s bandylag i division 2 Småland. – Det ska bli kul att komma igång nu, säger tränaren Rasmus Rudolfsson.

Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

De övriga lagen i den nio klubbar starka serien har redan kommit igång med säsongen. Men för Waggeryd är det premiär på fredag när Nässjö kommer på besök till Vaggeryds IP. Den senare premiären beror på väder och vind.
– Det är två omgångar som blivit lite förskjutna nu på grund av rådande omständigheter med väder och annat. Men det ska bli skönt att komma igång nu och vi går på stor bana för första gången idag, säger tränaren Rasmus Rudolfsson.

Siktar på mitten av tabellen

Ifjol slutade WIK sjua. I år håller Rudolfsson ner förväntningarna en aning.
– Jag tror det kan bli ett tufft år. Vi har också gjort ett litet skifte med fyra grabbar som kommer upp och ska göra sin första säsong i a-laget, så det är lite generationsskifte för oss också. Kan vi hålla oss runt mitten av tabellen så har vi gjort en bra säsong.

Inga större förändringar har skett i WIK:s trupp. Man har flyttat upp några juniorer och tränaren säger att det äldre gardet blir viktiga.
– Med försvarsgeneral Jonathan Bäckdahl. Han blir en viktig pjäs hemåt. Framåt hoppas vi mycket på Viktor Hjelm och Alexander Josephsson. Det är stora tunga pjäser som producerar våra mål. Men framförallt är det viktigt att vi kan hålla ett bra försvarsspel. Sen tror jag att det är viktigt att kunna utnyttja kontringsspelet.

Vilka lag blir topplag i serien?
– Spontant tror jag att Vetlandas lag kan vara rätt vassa. Målilla tror jag har fått lite förstärkning från Oskarshamn och där kan det bli intressant.

Hall-lagen har en fördel

Rasmus Rudolfsson drar upp aspekten med de olika förutsättningarna för de lag som har en hall kontra de som inte har det.
– Hall-lagen ligger långt före. De har säkert gjort 20 pass redan på stor bana medan majoriteten av oss kanske bara gjort någon enstaka träning på stor bana, Jag tror de kan starta rätt hett, sen tror jag att det kan jämna ut sig under januari när folk fått träna på stor bana.

Utöver WIK så spelar även följande lag i serien: Vetlanda, Skirö, Målilla, BoIS, Nässjö, Månsarp, Fredriksberg och Tjust.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *