Nyheter

Yrkade på avslag – fick inget gehör 

Nyheter Förbifart Bor kommer ett steg närmare verklighet.

När kommunstyrelsen träffades under tisdagen diskuterades förslaget till detaljplan för fastigheten Bor 1:195 med flera, anslutningen till den planerade förbifarten Bor. Bors Näringslivsförening var under samrådsprocessen kritiska till förslaget och föreslog ett omtag i frågan. De föreslog en direktanslutning till nuvarande industriområde i stället för användningen av den befintliga in- och utfarten. Illustration: Värnamo kommun  [1/2]

Den nuvarande in- och utfarten vid Kvadervägen är problematisk, menar Bengt Lundström (SD). Bild: David Alin  [2/2]

När kommunstyrelsen träffades under tisdagen diskuterades förslaget till detaljplan för fastigheten Bor 1:195 med flera, anslutningen till den planerade förbifarten Bor. 

Bors Näringslivsförening var under samrådsprocessen kritisk till förslaget och föreslog ett omtag i frågan. De föreslog en direktanslutning till nuvarande industriområde i stället för användningen av den befintliga in- och utfarten. En åtgärder som enligt deras kalkyler skulle spara kommunen minst 5 miljoner kronor men även minska miljöpåverkan. Kommunen menade att det ”allmänna intresset för en trygg, säker och effektiv infart till Bors samhälle överväger intresset att skapa en genare av/påfart direkt till industriområdet” och kommer därför inte att planlägga för en direktanslutning till genomfarten från de två ytorna industrimark som hamnar på var sin sida om genomfarten. En bedömning som även Trafikverket delade med kommunen. 

När kommunstyrelsen hade förslaget på bordet yrkade Sverigedemokraterna på avslag. En omröstning resulterade i ett bifall till förslaget. 

– Näringslivet har arbetat hårt för att få till en ny infart i syfte att slippa den befintliga, men vi fick inget gehör för vårt avslag. Vi är valda av medborgarna och vi ska företräda medborgarnas intressen, då blir det i bland så här. Nuvarande utfart är problematisk och det kommer att bli problematiskt, inte minst under vintertid när lastbilar står fast där och bara slirar. Det är inte hållbart, säger Bengt Lundström (SD).

Taggar

Dela


1 reaktion på Yrkade på avslag – fick inget gehör 

Är aldrig förvånad över detta bakåtsträvande missnöjesparti.
Alltid mot nytänkande.

Kommentarsfunktionen är stängd