Nyheter

XL-Bygg får ny ägare och nytt namn

Nyheter Optimera Svenska AB, som ägs av franska koncernen Saint-Gobain, köper XL-Bygg i Vaggeryd och Värnamo som alltså får ny ägare och nytt namn och blir nu största aktören inom bygghandel i Småland

Bygghandeln säljs till Optimera som i och med detta kommer att driva driva verksamheter på 13 orter i Småland. Lagadalens Bygghandel var tidigare en del av XL-kedjan men lämnade för att bli en fristående aktör.

– Optimera är det naturliga valet. Vi delar samma värderingar och syn på hur verksamheten ska bedrivas. Det ar också viktigt för oss att sälja till en långsiktig ägare med en tydlig strategi. Det blir bäst både för våra kunder samt vår duktiga personal, säger Henric Sandahl.

Lagadalens Bygghandel har en total omsättning på omkring 80 miljoner kronor och har åtta anställda i Värnamo. Samtliga erbjuds fortsatt anställning.

– Vi är mycket glada över att de nu har valt att sälja sin verksamhet till oss, säger Magnus Detterholm som är vd för Optimera Svenska AB. Företaget passar bra in hos oss. Det har varit en extremt snabb process med det här förvärvet. Man kan säga att vi fann varandra direkt, menar Magnus Detterholm.

Lagadalens Bygghandel omsätter cirka 80 miljoner och har åtta anställda i Värnamo och fem anställda i Vaggeryd. Personalen vid båda enheterna erbjuds fortsatt anställning. Lagadalens Bygghandel blev en del av Optimera den 5 oktober.

Taggar

Dela


1 reaktion på XL-Bygg får ny ägare och nytt namn

Kommentarsfunktionen är stängd