Nyheter

Söker samverkan med kommunen – har planer på en friidrottshall

Nyheter ”I samband med byggnation av ny skola i Västhorja, där även en gymnastiksal ska byggas, har Wärnamo Sportklubb önskemål om att i anslutning få bygga en träningshall för friidrott. En samverkan mellan Värnamo kommun och Wärnamo Sportklubb möjliggör ett flertal synergieffekter och därmed en kostnadseffektiv hall samt stärker även Borgen som ett arenaområde”. Läs Wärnamo Sportklubbs skrivelse till kommunen nedan.

Wärnamo Sportklubb har planer på att bygga en träningshall för friidrott i anslutning till den planerade skolan på Västhorjan.

Wärnamo Sportklubb är en anrik förening som förra året firade 80 år. Klubbens kärnverksamhet är arenafriidrott där huvudarenan är Finnvedsvallen. Verksamheten består av tre grundpelare för att främja god livslång hälsa-, barn- och ungdomsverksamhet, verksamhet för personer med funktionsnedsättning samt veteraner.

Vi vill att varje individ skall få möjlighet att vara med och där inget krav på prestation finns. Vår vision är att arbeta för god hälsa, social gemenskap, utveckling, jämställdhet och integration via idrottande genom livet.

Vi har under ett par års tid arbetat för att få till en egen inomhushall där vi kan bedriva grenspecifik träning året runt, inte enbart under utomhussäsongen. När utomhussäsongen startar har våra aktiva inte samma förutsättning som flertalet andra klubbars aktiva har. Det är svårt att upprätthålla motivationen hos våra aktiva i åldern 13 år och uppåt när man inte har samma träningsförutsättningar som aktiva i andra föreningar. Den närmaste inomhushallen där det går att bedriva grenspecifik träning är i Växjö, en resa på 14 mil tur och retur. Där har vi möjlighet att träna cirka 2 timmar varannan vecka.

I samband med byggnation av ny skola i Västhorja, där även en gymnastiksal ska byggas, har Wärnamo Sportklubb önskemål om att i anslutning få bygga en träningshall för friidrott. En samverkan mellan Värnamo kommun och Wärnamo Sportklubb möjliggör ett flertal synergieffekter och därmed en kostnadseffektiv hall samt stärker även Borgen som ett arenaområde.

Wärnamo Sportklubb

Taggar

Dela