Nyheter

Wärdshuset i Bredaryd försvarade titel

Nyheter 2019 års vinnare av ”Årets Whiskykrog” som utdelas av Svenska whiskyförbundet, blev Wärdshuset i Bredaryd. 2020 år var det dags igen. 

Arkivfoto

– Vi är tacksamma och galet stolta över att tilldelats titeln Årets Whiskykrog, dessutom som första krog i Sverige att utses för tredje gången. Vi arbetar hela tiden hårt med att hålla ett dynamiskt sortiment med både traditionella och mer sällsynta utgåvor. Hela teamet har dessutom ett enormt stort kunnande vilket gör att besökande gäster får en fin upplevelse, säger Helena Hugo.

Tidigare har en jury utsett vinnaren av utmärkelsen, men numera är det folket som avgör. Något som gläder Helena Hugo.

– Det värmer och är i allra högsta grad tacksamhet vi känner för deras engagemang, det är ju de som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet.

Ni fick ju även utmärkelsen ”Årets matleverantör 2020”. Det känns som att ni surfar på en framgångsvåg just nu?

– Det var också ett pris som värmde extra mycket som ett bevis på att vårt tänk med omsorg kring våra råvaror lönar sig, att vi blir uppmärksammade för något som vi i vår verksamhet tycker är viktigt. Tja, framgångsvåg är väl att ta i, men det är kul när hårt arbete lönar sig. Och extra roligt ett sådant här år som varit, väldigt annorlunda, för att uttrycka sig milt.

Vad blickar ni fram emot 2021?

– Vi fortsätter målmedvetet med vår verksamhet, och glädjen i att få fortsätta jobba med våra älskade gäster och leverantörer, våren är alltid en spännande tid när planeringen pågår med vilka grödor som ska gå i jorden, vilka öl vi ska brygga under året, och vilka menyer som ska planeras. Men så här i januari längtar vi allra mest efter vaccin, saknade varma kramar och att få återse de vi inte kunnat få träffa på länge!

Enligt förbundets hemsida är det 3 000 röster som samlats in.

Fotnot: Wärdshuset i Bredaryd har tidigare vunnit två gånger, 2006 och 2019.

Taggar