Nyheter

Wärdshuset i Bredaryd årets matentreprenör

Nyheter Wärdshuset i Bredaryd har utsetts till årets matentreprenör 2020, som delas ut för fjärde året. "Lokala råvaror och producenter har en självklar plats i Bredaryd".

Länsförsäkringar har i samarbete med LRF, Hushållningssällskapet, SciencePark, Smålands Turism samt Ester Kök och Bar för fjärde året i rad ut priset ”Årets matleverantör”. Utmärkelsen delas ut till en organisation, företag eller person inom offentlig, privat eller ideell sektor som på ett nytt sätt har satt den regionala och lokala maten på kartan.

Wärdshuset i Bredaryd var en av fyra finalister, och lyckades kamma hem prissumman på 20 000 kronor. Priset delades ut landshövdingen vid lunchtid i Residenset i Jönköping.

– Det är kul att se att vi uppmärksammas för det vi gör. För oss är det naturligt att jobba på det här sättet och då blir det extra kul när gästerna också uppmärksammar det, säger delägaren Helena Hugo.

Juryns motivering; ”Med uthållighet, medvetenhet och en övertygelse om vad son krävs för att skapa fantastiska matupplevelser är vår vinnare en förebild för länets alla matentreprenörer. Likt de bästa konstverken numreras plankstekarna, som nu närmar sig hela 300 000 serveringar. En affärsidé där lokala råvaror och producenter har en självklar plats i kombination med internationella smaker och väl utvald dryck. Här lagas helt enkelt mat utan krusiduller, eller för att citera dem själva: ”Hjärtat i Wärdshuset är restaurangen. Vårt kök kännetecknas av omsorg och noggrannhet och massor av matkärlek.”

Taggar

4 reaktioner på Wärdshuset i Bredaryd årets matentreprenör

Helena har en utsökt känsla för allt hon satsar på. Inget halvdant, fullt fokus på allt hela vägen.
En äkta entreprenör- uthållig med glimten i ögat – och full koll på ekonomin. Nu ser vi fram mot att hotellet i stan kan köra för fullt. Grattis till utmärkelsen

Kommentarsfunktionen är stängd