Nyheter

VSS planerar för framtiden

Nyheter Individuella träningsplaner och anpassade simskolor ska rädda Värnamo simsällskaps verksamhet under pandemin.

Ett av de lokala allmänna råd som Folkhälsomyndigheten infört i Jönköpings län är att avstå från besök i inomhusmiljöer där många människor samlas. Bland exemplen nämns badhus och gym.

Värnamo simsällskaps träningar för barn och ungdomar under 16 år kommer att vara tillåtna. Men träningar, matcher och tävlingar för de som fyllt 16 är förbjudna under de kommande tre veckorna.

– Det är väldigt, väldigt viktigt att hålla igång vår verksamhet. För de som är äldre än 16 år finns inget vi kan göra åt. Just nu håller på vi att göra individuella planer för de äldre simmarna. Vi hoppas på att det endast gäller för tre veckor, men det är inte omöjligt att de får hålla igång en längre period på egen hand, säger Christoffer Arvidsson, chefstränare i VSS.

Efter den senaste tidens ökade smittspridning, förstår simsällskapet införandet av lokala restriktioner.

– När de började stänga ner andra regioner var det ju väntat. Det är såklart tråkigt att det drabbar ungdomar, särskilt i den här åldern när det är vanligt att man slutar med idrott. Vi förstår beslutet men tycker också att många andra verksamheter som borde begränsas, men det är inget vi kan påverka, säger Christoffer Arvidsson.

Ett annat av Folkhälsomyndighetens råd är att avstå även från idrottsträningar, men det gäller inte för barn födda 2005 eller senare. Därför kommer VSS simskola, med vissa justeringar, att fortsätta.

– Det är det vi sitter och planerar just nu, så att det inte blir några krockar i scheman och att det inte blir någon trängsel i omklädningsrummen. Vi pratar även med kommunen för att hitta bästa lösningen för att simundervisningen ska fortsätta vara i gång. Simskolan är viktig för simkunnigheten och folkhälsan, säger Christoffer Arvidsson.

Taggar

1 reaktion på VSS planerar för framtiden

Tragiskt tyvärr. All träning är viktigt. Undrar hur Padelcourt 9 kan hålla igång sin verksamhet när tennishallen stänger ner sin verksamhet. Går de över andra lagar för att de är privat då – eller? De borde följa rekommendationerna också!

Kommentarsfunktionen är stängd