Nyheter

Ville vill ha en inomhusskatepark i Värnamo

Nyheter För Ville Karlsson är skateboarding det bästa han vet. Genom ett medborgarinitiativ vill han ge Värnamoborna möjligheten att kunna skejta året om.

  [1/1]

Ville Karlsson har skejtat i fem års tid. Det bästa han vet är att ta fram brädan och han åker i stort sett varje torr dag. På grund av nuvarande årstid blir det minimalt med åktid. Då föddes en idé om att skicka in ett medborgarinitiativ till Värnamo kommun, med ambitionen om att bygga en inomhusskatepark i staden.

– Det behövs här i Värnamo och på många fler platser. När det är höst och vinter går det inte att skejta. Jag har suttit och försökt komma på andra saker att göra, men det har varit svårt. Jag började kolla runt och insåg att man kunde skicka in medborgarförslag till kommunen, så jag började skriva på mitt förslag, säger han.

Förslaget kom på kommunens bord under hösten och lades ut för omröstning. När omröstningen avslutades den 30 november, hade Villes förslag fått totalt 472 röster. Eftersom det krävs 100 röster för att ett förslag ska bli ett politiskt ärende, blev förslaget med god marginal en fråga för kommunpolitikerna.

– Det är kul att så många andra tänker likadant. Det viktigaste är att vi kan få till något, i stället för att man ska behöva åka till Halmstad, Malmö eller någon annan stad bara för att kunna skejta året runt.

På dagens kommunstyrelsesammanträde diskuteras Villes förslag.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ville vill ha en inomhusskatepark i Värnamo

Då gäller det väl samma med bron över Storån i Forsheda! Bara en liten del av invånarna i Värnamo kommun bor där.

Ska det byggas något så är i Bredaryd. Det skulle nog uppskattas av ungdomar i Bredaryd, inte i Värnamo!

Då gäller det väl samma med bron över Storån i Forsheda! Bara en liten del av invånarna i Värnamo kommun bor där.
/Lars

Kommentarsfunktionen är stängd