Nyheter

Villapriset stiger

Nyheter Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 1 procent

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Sammanlagt såldes 54 villor i Värnamo kommun mellan april och juni till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 53 affärer vid den här tiden på året. I hela länet såldes 518 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor. 

Priserna på villor stiger i 73 av landets kommuner, medan de sjunker i 39 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). 

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fyra av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Gislaved där priserna steg med 8 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 8 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 1 procent. I länet däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent. 

Sammanlagt såldes 41 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan april och juni till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 40 affärer vid den här tiden på året.

I länet såldes 446 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor. 

Mellan april och juni gjordes sammanlagt fyra affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor. I länet såldes 28 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor. 

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


2 reaktioner på Villapriset stiger

Sjukt att priserna går upp med tanke på räntorna. Folk som inte ser de tekniska problemen i husen överbudar av någon konstig anledning. Synd för huset blir ännu sämre med dem som ägare.

Kommentarsfunktionen är stängd