Nyheter

Villapriserna stiger i Värnamo

Nyheter Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 9 procent, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna i Värnamo kommun har stigit med 9 procent de senaste tre månaderna, visar ny mäklarstatistik. Arkivbild

Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 7 procent.

Priserna på villor stiger i 110 av landets kommuner, medan de sjunker i 65 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan nedan visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i sju av åtta kommuner. Störst var ökningen i Nässjö, där priserna steg med 19 procent. 

Sammanlagt såldes 46 villor i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 49 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 620 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Priserna på bostadsrätter står i stort sett stilla i Värnamo kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

Sammanlagt såldes 28 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 41 affärer vid den här tiden på året. 

I hela Jönköpings län såldes 634 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent

Mellan juni och augusti såldes tre fritidshus i Värnamo kommun till ett genomsnittspris på 2,8 miljoner kronor. 

I hela Jönköpings län såldes 34 fritidshus för i snitt 1,5 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela