Nyheter

Villapriserna sjunker i Värnamo

Nyheter Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 2 procent. Det visar ny mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Villapriserna i Värnamo kommun har sjunkit med två procent det sista kvartalet. Bild: David Alin

Sammanlagt såldes 34 villor i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. 

Medans villapriserna går ner i Värnamo så ökar dem i Jönköpings län. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent. Störst var ökningen i Nässjö, där priserna steg med sju procent. 

I hela Jönköpings län såldes 459 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Priserna på bostadsrätter står stilla

Medan villapriserna sjunker, så står priserna på bostadsrätter i stort sett stilla i Värnamo kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

Sammanlagt såldes 28 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. 

Medan priserna på bostadsrätter står stilla i Värnamo kommun så ökar priserna i Jönköpings län. I hela länet noterades en prisuppgång på 4 procent.

I hela Jönköpings län såldes 416 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Ett sålt fritidshus

Mellan juli och september såldes ett fritidshus i Värnamo kommun. Den sålda fastigheten gick för 1,6 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 22 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Taggar