Nyheter

Villapriserna sjunker kraftigt i Värnamo kommun

Nyheter Villapriserna sjunker kraftigt i Värnamo kommun. Däremot så ökar snittpriset för villor i övriga länet.

Villapriserna har sjunkigt kraftigt i Värnamo de senaste månaderna. Arkivfoto: Tero Väisänen

Just nu är det stor omsättning på villor i kommunen. Mellan juni och augusti gjordes totalt 58 affärer med villor. Motsvarande siffra i fjol var 46.

Det här visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som nyhetsbyrån Newsworthy har analyserat.   De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor.  I hela Jönköpings län såldes 583 villor för i snitt 2,2 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 10 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fem av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Gislaved där priserna steg med 8 procent. I Värnamo däremot sjönk priserna med 10 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sex av länets 13 kommuner.

Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt 47 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 26 vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 536 bostadsrätter för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Taggar

Dela