Nyheter

Villapriserna sjunker kraftigt i kommunen

Nyheter Villapriserna har gått ner betydligt i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med åtta procent, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy tagit del av.

Medelpriset på villaförsäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med åtta procent. Bild: David Alin

I hela Jönköpings län däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Värnamo där priserna sjönk med 8 procent. I Vetlanda däremot steg priserna med 1 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 44 villor i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 51 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 540 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Bostadsrätterna ökar i pris

Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på en procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på bostadsrätter i två av tre kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Nässjö där priserna steg med 16 procent.

Sammanlagt såldes 50 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 36 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 540 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor.

Bara en försäljning av fritidshus

Mellan mars och maj gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol.

Den sålda fastigheten gick för 2,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 18 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Taggar

Dela


1 reaktion på Villapriserna sjunker kraftigt i kommunen

Allt färre tycks vilja bo i den ” mänskliga tillväxt kommunen. Eller ”skandalkommunen” kanske är en bättre beskrivning. Varför då kan man fråga?
Ja, ett skäl tror jag är den allestädes närvarande föraktet för medborgardemokrati. Andra är maktfullkomlighet,egenmäktighet. Stor byråkrati, slöseri med skattemedel på prestigeprojekt, samtidigt som kommunens kärnverksamhet blir allt sämre.
”Ryktet går” heter det, och jag skulle tro att Värnamo blivit av allt sämre med åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *