Nyheter

Villapriserna sjunker i kommunen

Nyheter Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 4 procent, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna i Värnamo kommun sjönk med 4 procent mellan maj och juli. Bild: Pressbild

I hela länet noterades en prisnedgång på 1 procent under samma tidsperiod.

Sammanlagt såldes 44 villor i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 61 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 594 villor för i snitt 2,9 miljoner kronor.

Bland länets kommuner stiger villapriserna i fem av sex kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vetlanda där priserna sjönk med 5 procent. I Tranås däremot steg priserna med 7 procent. 

Även priserna på bostadsrätter går neråt i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 1 procent. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent.

Mellan maj och juli såldes 36 bostadsrätter i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 536 bostadsrätter för i snitt 2,1 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på bostadsrätter i två av fyra kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Tranås där priserna steg med 18 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 26 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i nio av länets 13 kommuner.

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 40 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Taggar