Nyheter

Villapriserna fortsätter sjunka

Nyheter Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 4 procent, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna i Värnamo kommun sjönk med 4 procent mellan juni och augusti. Bild: Pressbild

I hela länet noterades en prisnedgång på 3 procent under samma tidsperiod.

Sammanlagt såldes 39 villor i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 2,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 61 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 556 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i åtta av nio kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vaggeryd där priserna sjönk med 14 procent. I Tranås däremot steg priserna med 4 procent.

Även priserna på bostadsrätter går neråt i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 2 procent. I hela länet noterades en prisnedgång på 6 procent.

Mellan juni och augusti såldes 32 bostadsrätter i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor

I hela Jönköpings län såldes 529 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i tre av fyra kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nässjö där priserna sjönk med 12 procent. I Habo däremot steg priserna med 27 procent.

Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 2,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 30 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Taggar

Dela