Nyheter

Villapriserna rasar

Nyheter Villapriserna sjönk med 10 procent i Värnamo kommun under de senaste tre månaderna. Det är den svagaste prisutvecklingen sedan 2019, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy tagit del av.

Villapriserna sjönk med 10 procent i Värnamo kommun under de senaste tre månaderna. Bild: Pressbild

I hela länet noterades en prisnedgång på 1 procent under samma tidsperiod.

Sammanlagt såldes 36 villor i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 50 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 499 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i fem av nio kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vaggeryd där priserna sjönk med 18 procent. I Eksjö och Tranås däremot steg priserna med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fyra av länets 13 kommuner.

Även priserna på bostadsrätter går neråt i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 5 procent. I hela länet noterades en prisnedgång på 4 procent.

Mellan juli och september såldes 33 bostadsrätter i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 34 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 529 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i två av tre kommuner (där det har redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Jönköping där priserna sjönk med 7 procent. 

Mellan juli och september gjordes en affär med fritidshus i Värnamo kommun för 4,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 23 fritidshus för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Taggar