Nyheter

Villapriserna ökar i Värnamo

Villapriserna ökar i Värnamo

Nyheter Huspriserna går uppåt och priset på bostadsrätter nedåt i Värnamo kommun, visar ny mäklarstatistik.

Sammanlagt såldes 49 villor i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 2,1 miljoner kronor. Medelpriset på försäljningarna visar en uppgång med en procent, i jämförelse med samma period i fjol. I hela länet noterades en prisuppgång på sju procent och totalt såldes 543 villor i länet för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt 41 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun, vilket kan jämföras med 47 vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 585 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var en procent lägre än för tre månader sedan. I hela länet ökade bostadsrättspriserna med elva procent.

Mellan juni och augusti såldes tre fritidshus i Värnamo kommun, lika många affärer som motsvarande period i fjol, till ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor.

Taggar

Dela