Nyheter

Villapriserna fortsätter uppåt

Nyheter Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 6 procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 6 procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. Bild: Pressbild

Sammanlagt såldes 52 villor i Värnamo kommun mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 3 miljoner kronor. I fjol gjordes 47 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 644 villor för i snitt 2,8 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i sex av tio kommuner. Störst var ökningen i Vaggeryd där priserna steg med 8 procent. I Mullsjö däremot sjönk priserna med 8 procent.

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 2 procent.

 

Sammanlagt såldes 39 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 49 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 713 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor, vilket är en prisuppgång på 4 procent. 

Bland länets kommuner stiger priserna på bostadsrätter i tre av fyra kommuner. Störst var ökningen i Gislaved och Jönköping där priserna steg med 3 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 1 procent.

Mellan augusti och oktober gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 35 fritidshus för i snitt 1,2 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela